693
H καταχώριση - πέτρα του σκανδάλου | Twitter

Ο Βαξεβάνης εκνευρίστηκε με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το διαφημιστικό της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2019, 18:29
H καταχώριση - πέτρα του σκανδάλου
|Twitter

Ο Βαξεβάνης εκνευρίστηκε με την «Εφημερίδα των Συντακτών» για το διαφημιστικό της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2019, 18:29

Η επιλογή των υπευθύνων της «Εφημερίδας των Συντακτών» να φιλοξενήσουν στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, διαφημιστική καταχώριση της Νέας Δημοκρατίας, εξόργισε τον Κώστα Βαξεβάνη, εκδότη ενός ακόμα φιλοκυβερνητικού εντύπου, του«Ντοκουμέντο», ο οποίος δεν «μάσησε τα λόγια του» και εκφράστηκε μέσω ανάρτησης στο  Τwitter.

«Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατυχει τόσα χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει…», έγραψε μη μπορώντας να συγκρατήσει τον θυμό του.

Kάποιοι έσπευσαν να διορθώσουν τον κ. Βαξεβάνη, σημειώνοντας πως η διαφήμιση της ΝΔ δεν ήταν πρωτοσέλιδο αλλά επισυνάπτετο με την εφημερίδα στην ειδική συσκευασία.

Η εικόνα της «Εφημερίδας των Συντακτών», όμως,  με το διαφημιστικό της ΝΔ να καλύπτει ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της, έτσι όπως είχε τοποθετηθεί στο νάιλον, γύριζε και γύριζε στο κεφάλι του δημοσιογράφου – εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο που δεν άντεξε και επανήλθε με νέο Tweet:

«Αρκετοί λένε ότι η διαφήμιση της ΝΔ στην ΕΦΣΥΝ δεν είναι πρωτοσέλιδο. Σε κάθε περίπτωση η διαφήμιση του Μητσοτάκη είναι στο έντυπο. Η ΕΦΣΥΝ το φιλοξένησε παρότι η ΝΔ τους βρίζει και τους απαξιώνει.Το #Documento τελικώς είναι η μόνη εφημερίδα που η ΝΔ δεν πλήρωσε για να διαφημιστει».

Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της «Εφ.Συν», όπως μεταξύ άλλων γινόταν λόγος για «αθλια παραποίηση» στην οποία προχώρησε ο εκδότης της «Ντοκουμέντο».

«Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της ΝΔ στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.

»Το σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Το ένθετο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στις μέσα σελίδες της εφημερίδας και αποτελεί διαφημιστική καταχώριση.

»Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας.

»Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!», ήταν δηκτική απάντηση των υπευθύνων της εφημερίδας στην επίθεση που δέχθηκαν από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η ανταπάντηση του εκδότη-δημοσιογράφου ήρθε με μία διευκρίνιση και μία συγγνώμη:

Οπως λέει στη σχετική διευκρίνισή του, «το θέμα είναι πως η ΕΦΣΥΝ δέχθηκε με αδρή αμοιβή να διαφημίσει το πρόγραμμα της ΝΔ. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό, ίσα ίσα είναι καλό οι πολίτες να γνωρίζουν τα προγράμματα των κομμάτων. Δεν έχω καμιά αυταπάτη πως αυτό ήταν η αφετηρία και το κριτήριο της ΕΦΣΥΝ αλλά το βλέπω και έτσι.

»Το πρόβλημα είναι πως η εφημερίδα δέχθηκε επί πληρωμή να δημοσιεύσει τη διαφήμιση της ΝΔ , η οποία με επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις έχει αποκαλέσει την ΕΦΣΥΝ όργανο του Μαξίμου και φορέα άθλιας δημοσιογραφίας. Το πρόβλημα επίσης είναι πως η ΝΔ επέλεξε να δώσει λεφτά στην ΕΦΣΥΝ αν και το κοινό της δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς την ίδια, δεν αποτελεί δηλαδή κομματικό target group.

»Η εφημερίδα έχει κάθε δικαίωμα να διαφημίσει τη ΝΔ, πόσο μάλλον όταν η διαφήμιση της δίνει οικονομική ανάσα. Μόνο την επόμενη φορά που θα την αποκαλέσει όργανο του Μαξίμου (θα το ξανακάνει άραγε;), η ΕΦΣΥΝ οφείλει να της θυμίσει πως της εμπιστεύτηκε διαφήμιση μια που δεν το έκανε πριν πάρει τη διαφήμιση».

και η συγγνώμη:

«Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση που έκανα για την ΕΦΣΥΝ, στην οποία την εμφάνιζα να έχει πρωτοσέλιδη διαφήμιση της ΝΔ, οφείλω να ζητήσω συγνώμη. Η διαφήμιση δεν ήταν πρωτοσέλιδη και το ένθετο ήταν στο εσωτερικό της εφημερίδας. Ακόμη και τα λεφτά που πήρε η εφημερίδα για να το βάλει ήταν προφανώς λιγότερα από την πρωτοσέλιδη καταχώρηση, άρα και με αυτή την έννοια της είσπραξης την αδίκησα. Τα λεφτά ήταν λιγότερα.

Αυτά για τη δική μου συγνώμη. Τώρα η συγνώμη της ΕΦΣΥΝ προς τους αναγνώστες της που διαμαρτύρονται είναι δική της υπόθεση δεν με αφορά», καταλήγει με νόημα ο εκδότης της «Ντοκουμέντο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News