314
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την επίθεση στη Γαλλία με το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ | REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ είδε την επίθεση στο Στρασβούργο και θυμήθηκε το τείχος στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 22:03
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέδεσε την επίθεση στη Γαλλία με το τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Τραμπ είδε την επίθεση στο Στρασβούργο και θυμήθηκε το τείχος στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 22:03

Προφανώς ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έψαχνε την κατάλληλη αφορμή. Ετσι, μετά την αιματηρή επίθεση στο Στρασβούργο βγήκε και προανήγγειλε την περαιτέρω φύλαξη των συνόρων.

«Άλλη μια τρομερή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τα σύνορά μας», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο, ένας 29χρονος με πλούσιο ποινικό μητρώο, είχε γεννηθεί και ζούσε μόνιμα στην πόλη αυτή, δεν έφτασε στη Γαλλία από το εξωτερικό.

«Ο Τσακ (Σούμερ) και η Νάνσι (Πελόζι) (σ.σ. οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Γερουσία και τη Βουλή) πρέπει να μας δώσουν τις ψήφους για να έχουμε περισσότερη ασφάλεια στα σύνορα» συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην άρνηση των Δημοκρατικών να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα

«Οι Δημοκρατικοί και ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσαν 150 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ιράν και δεν πήραν τίποτα σε αντάλλαγμα, αλλά δεν μπορούν να δώσουν πέντε δισεκ. δολάρια για την Εθνική Ασφάλεια και το τείχος;» συνέχισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επικαλέστηκε επίσης την επίθεση στο Στρασβούργο για να στηρίξει την κατασκευή του τείχους, μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ.

«Πρέπει να το χτίσουμε. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να ελέγξουμε τις αφίξεις προσώπων στη χώρα μας» είπε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Ωστόσο, ο Πομπέο δεν απάντησε στην ερώτηση αν το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους, όπως έλεγε προεκλογικά ο Τραμπ.