235
Γάλλοι στρατιώτες, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έχουν παραταχθεί στα κλειστά ξύλινα περίπτερα της αγοράς μπροστά στον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου. Ο φόβος κυρίαρχος | REUTERS/Christian Hartmann

«Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο μακελάρης του Στρασβούργου

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 14:45
Γάλλοι στρατιώτες, με το δάχτυλο στην σκανδάλη, έχουν παραταχθεί στα κλειστά ξύλινα περίπτερα της αγοράς μπροστά στον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου. Ο φόβος κυρίαρχος
|REUTERS/Christian Hartmann

«Αλλάχ Ακμπάρ» φώναζε ο μακελάρης του Στρασβούργου

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2018, 14:45

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης στο Στρασβούργο άκουσαν τον δράστη να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ», όπως επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

«Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει “Αλλάχ Ακμπάρ” (“Ο Θεός είναι μεγάλος”), την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού», σημείωσε.

Η αστυνομία έχει κατονομάσει ως ύποπτο της επίθεσης στο Στρασβούργο τον 29χρονο Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο και βρισκόταν σε κατάλογο υπόπτων για παρακολούθηση ως δυνάμει επικίνδυνος για την ασφάλεια.

Ο Σεκάτ ήταν γνωστός και στις Αρχές της Γερμανίας ενώ το τελευταίο διάστημα είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και προσπαθούσε να ριζοσπαστικοποιήσει και άλλα πρόσωπα.

Από τη Γερμανία έγινε γνωστό ότι ο ύποπτος είχε φυλακιστεί το 2016 για σοβαρή ληστεία και το 2017 με κατηγορίες για κλοπή. Το 2017 είχε απελαθεί στη Γαλλία. Πάντως από γερμανικής πλευράς, δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι έχει ισλαμιστικό υπόβαθρο.

Μετά την επίθεση ενδέχεται να έχει διαφύγει ή να προσπαθεί να διαφύγει στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλείται κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ηδη οι γερμανικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις γαλλικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...