385
«Εμείς οι Ρώσοι δεν πάμε ποτέ σε γάμους με άδεια χέρια» | Lehtikuva/Jussi Nukari via REUTERS/File Photo

Ο Πούτιν με χορωδία από 10 Κοζάκους στον γάμο της αυστριακής ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 20:37
«Εμείς οι Ρώσοι δεν πάμε ποτέ σε γάμους με άδεια χέρια»
|Lehtikuva/Jussi Nukari via REUTERS/File Photo

Ο Πούτιν με χορωδία από 10 Κοζάκους στον γάμο της αυστριακής ΥΠΕΞ

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 20:37

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αυτοπροσώπως θα παραστεί στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ και του επιχειρηματία Βόλφγκανγκ Μίλινγκερ – αυτό είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική πληροφορία χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες για το γαμήλιο δώρο του.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa όμως, επικαλούμενο «διπλωματικές πηγές της Αυστρίας», ανέφερε ότι ο κ. Πούτιν, ιδιαιτέρως γαλαντόμος, θα προσφέρει στο ευτυχές ζεύγος αλλά και στους υπόλοιπους 99 τυχερούς καλεσμένους τους μια χορωδιακή πανδαισία από ένα δροσερό μπουκέτο Κοζάκων – δέκα απολαυστικές φωνές που θα τραγουδήσουν στο γλέντι! Μάλιστα, αυτό θα είναι το δώρο του αρχηγού του ρωσικού κράτους προς τους νεονύμφους.

Ο γάμος θα γίνει σε ένα χωριό στα περίχωρα του Γκρατς, σε έναν γραφικό αμπελώνα, και εκτός από τον κ. Πούτιν θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε. Για την προστασία αυτών των υψηλών προσκεκλημένων έχει ήδη επιστρατευθεί η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας.

Βλέπουν μακριά (από το Γκρατς το… Κίεβο)

Το προσκλητήριο που έλαβε ο κ. Πούτιν για τον γάμο έγινε πάντως αφορμή για πολιτικές αντιδράσεις: τα κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης βλέπουν ρωσική επιχείρηση χειραγώγησης της Αυστρίας όσον αφορά το Ουκρανικό.

«Πώς μπορεί η Αυστρία να είναι ένας γεφυροποιός και ένας ειλικρινής μεσολαβητής κατά της διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν η υπουργός Εξωτερικών  και ο καγκελάριος παίρνουν τόσο εμφανώς θέση» – διερωτάται ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Αντρέας Σίντερ.

Και: «Οταν καλείς στον γάμο σου τον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είσαι πια ουδέτερος» σχολίασε μέσω Twitter η βουλευτής και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων Χάνα Χόπκο. «Από εδώ και πέρα η Αυστρία δεν μπορεί να είναι διαμεσολαβητής στην Ουκρανία. Τελεία».

Την αυστριακή κυβέρνηση θεωρεί «μακρύ χέρι του ρωσικού καθεστώτος στην Ευρωπαϊκή Ενωση» που «τζογάρει την καλή φήμη της χώρας» και ο βουλευτής των Πρασίνων Μάικλ Ρέιμον. Μάλιστα χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την πρόσκληση στον «πιο επιθετικό αντίπαλο της ΕΕ» και κάλεσε την υπουργό Εξωτερικών να παραιτηθεί.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας διευκρίνισε βέβαια ότι πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» του ρώσου προέδρου ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στη Γερμανία για επίσημη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε: «Θα είναι μια ιδιωτική γιορτή και προσωπική επίσκεψη. Καμιά αλλαγή σε ό,τι αφορά τη θέση της αυστριακής εξωτερικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...