193
Ο Μπράνσον (στη μέση με τα γυαλιά) κρατείται στην κατοικία του | Demiroren News Agency/DHA via REUTERS/File photo

Νέο «όχι» Ερντογάν στην αποφυλάκιση του Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 15:50
Ο Μπράνσον (στη μέση με τα γυαλιά) κρατείται στην κατοικία του
|Demiroren News Agency/DHA via REUTERS/File photo

Νέο «όχι» Ερντογάν στην αποφυλάκιση του Μπράνσον

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 15:50

Δικαστήριο στην Τουρκία απέρριψε για άλλη μία φορά αίτημα του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον για την άρση του κατ’οίκον περιορισμού, παρατείνοντας τη διαμάχη που δοκιμάζει τις σχέσεις  των δύο χωρών.

Τη δήλωση την Παρασκευή έκανε ο δικηγόρος του.

Ο Μπράνσον κρατείται για πάνω από ένα χρόνο, χωρίς οι τουρκικές Αρχές να δεχτούν οποιαδήποτε παρέμβαση από την πλευρά των ΗΠΑ υπέρ του ευαγγελιστή ιερωμένου που δηλώνει την αθωότητά του.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαμηνύσει την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου πάστορα, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο πατριώτη όμηρο».

«Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου ανθρώπου, όμως κάνουμε περικοπές στην Τουρκία!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν έκανε σαφές τι ακριβώς εννοούσε με τον όρο «περικοπές», πιθανόν αφορά τις αμυντικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, επίσης χθες Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

Ο Αντριου Μπράνσον συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές Αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα ενώ πρόσφατα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.