254
Διασώστης βρήκε μια ζωντανή γάτα μέσα στα ερείπια. Αφού την παρέδωσε, άφησε πίσω το χαμόγελό του και επέστρεψε στο δύσκολο έργο του | REUTERS/Stefano Rellandini

Γένοβα: Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 20:07
Διασώστης βρήκε μια ζωντανή γάτα μέσα στα ερείπια. Αφού την παρέδωσε, άφησε πίσω το χαμόγελό του και επέστρεψε στο δύσκολο έργο του
|REUTERS/Stefano Rellandini

Γένοβα: Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2018, 20:07

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη και πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά όταν κατέρρευσε η γέφυρα στη Γένοβα εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης.

Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, τόσες ημέρες μετά.

Αυτό έγινε γνωστό την Παρασκευή από την Αρχή Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα.

Στο μεταξύ, καθημερινά, έρχονται στο φως προσωπικές ιστορίες από αυτή την υπόθεση.

Για παράδειγμα, δύο ιταλοί αστυνομικοί, μέλη της μονάδας της αστυνομίας της Γένοβας που επιχειρεί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, είχαν πάει για εκπαίδευση ένα από τα σκυλιά τους, τον Night Spirit, όταν έγιναν τυχαία μάρτυρες της καταστροφής: Η γέφυρα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους…

Το πρωί της 14ης Αυγούστου, οι δύο αστυνομικοί, ο Φραντσέσκο και η Λάουρα, είχαν πάει τον Night Spirit, έναν αυστραλιανό ποιμενικό, για εξάσκηση στην έρευνα, στις όχθες του ποταμού, κάτω από τη γέφυρα Μοράντι, περιγράφει η Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν στο κενό όγκοι από μπετόν, αυτοκίνητα, φορτηγά, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας, οι δύο τους νόμισαν αρχικά ότι επρόκειτο για σεισμό.

Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας και αμέσως άφησαν ελεύθερο τον Night Spirit για να συνδράμει στις έρευνες των Αρχών.

Οι πρώτοι που εντόπισαν, ήταν όλοι νεκροί. Κατόπιν, ωστόσο, κατάφεραν να βρουν και να σώσουν τον οδηγό ενός φορτηγού που είχε εκσφενδονιστεί από το κάθισμά του και, σαν από θαύμα, ήταν ακόμη ζωντανός.

Καθώς σκέπτεται τα πρώτα λεπτά όσων έζησε, ο Φραντσέσκο δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του: «Υπάρχουν κάποιες εικόνες, ορισμένες μυρωδιές που δεν μπορείς να σβήσεις από το μυαλό σου», είπε ο ιταλός αστυνομικός.