357
Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Θα καταφέρουν την εξυγίανση της εταιρείας τους; | CreativeProtagon

Ο γρίφος των ακινήτων της Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 15:11
Τζώρτζης και Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Θα καταφέρουν την εξυγίανση της εταιρείας τους;
|CreativeProtagon

Ο γρίφος των ακινήτων της Folli Follie

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 15:11

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελούν οι κινήσεις της Folli Follie σε σχέση με την αξιοποίηση των ακινήτων της, η αξία των οποίων εκτιμάται έως και 160 εκατομμύρια, την ώρα που εγείρονται σοβαρές επιφυλάξεις για το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του euro2day.gr, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία διαγωνισμού για την πώληση 27 ακινήτων της Folli Follie. Όμως, ταυτόχρονα φαίνεται ότι υπάρχουν παζάρια της εταιρείας με τους ομολογιούχους πιστωτές για την ενεχυρίαση των πλεόν σημαντικών ακινήτων ώστε να βάλουν από τη μεριά τους κεφάλαια για την εξυγίανση της εταιρείας, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα. Πρόκειται για 16 ακίνητα στην Ελλάδα, 10 στη Ρουμανία και 1 στη Βουλγαρία – με κάποια από τα ελληνικά να είναι δεσμευμένα από την Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος.

Οπως ανέφερε το εν λόγω δημοσίευμα, στους ομολογιούχους έχουν σταλεί και συμβάσεις εμπιστευτικότητας χωρίς να υπάρχουν όμως πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού πώλησης των ακινήτων. Πριν από λίγες ημέρες το Protagon είχε αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με το κυνήγι των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Κουτσολιούτσου που είχαν ξεκινήσει πιστωτές καθώς και για ένα «κρυφό» ακίνητο στην Ελβετία (εδώ).

Και ενώ τα παζάρια για τα ακίνητα βρίσκονται σε εξέλιξη, κύκλοι της αγοράς και τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», εκφράζουν επιφυλάξεις για «τη βιωσιμότητα του επιχειρησιακού πλάνου εξυγίανσης της Folli Follie, όσον αφορά την ορθότητα των βασικών του οικονομικών παραδοχών».

Οι διάσημοι οίκοι

Μεγάλο αγκάθι, πέρα από τα προβαλλόμενα μεγέθη κερδοφορίας τα οποία χαρακτηρίζονται ως υπερφιλόδοξα, θεωρείται η παραμονή των διάσημων οίκων που εκπροσωπεί ο όμιλος. Με τη Nike να έχει γνωστοποιήσει στον όμιλο ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία μετά τα τέλη του 2019 για την Ελλάδα και του 2020 για τα Βαλκάνια, και τον όμιλο Zegna να έχει ήδη αποχωρήσει, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σειρά έχει η Converse. Σαν να μην φτάνουν αυτά, ανταγωνιστικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καλλυντικών έχουν αρχίσει να καλοβλέπουν οίκους που εκπροσωπεί η Folli Follie στην Ελλάδα και σχεδιάζουν «χτύπημα».

Οπως φαίνεται, οι επόμενες κινήσεις του ομίλου σε σχέση με τα ακίνητα και πώς αυτές θα «μεταφραστούν» σε κεφάλαια ενδέχεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο θρίλερ εξυγίανσης της Folli Follie.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...