181
Η Τάμτα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Γιουροβίζιον | Tamta / Facebook

Μετά τη Φουρέιρα, η Κύπρος επιλέγει την Τάμτα για Γιουροβίζιον

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 14:29
Η Τάμτα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Γιουροβίζιον
|Tamta / Facebook

Μετά τη Φουρέιρα, η Κύπρος επιλέγει την Τάμτα για Γιουροβίζιον

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2018, 14:29

Τέλος στην αγωνία μας, για το ποιος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον την άνοιξη του 2019. Οπως ανακοίνωσε το ΡΙΚ, η Τάμτα είναι εκείνη που θα τραγουδήσει για την Κύπρο. Θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Replay» του συνθέτη Αλεξ Παπακωνσταντίνου.

Ο διαγωνισμός του 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Οι δύο ημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 14 και 16 Μαΐου, ενώ ο τελικός για τις 18 Μαΐου 2019. Συνολικά θα λάβουν μέρος 42 χώρες.  Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ποιον ή ποια σκοπεύει να στείλει στον διαγωνισμό που έχει γίνει συνώνυμο του κιτς, αλλά αποτελεί και μία τηλεοπτική συνήθεια που καλά κρατεί, εδώ και πολλά χρόνια.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε την συμμετοχή της Τάμτα στη Eurovision 2019 με το τραγούδι «REPLAY»….

Geplaatst door Tamta op Vrijdag 21 december 2018

Η Τάμτα, τραγουδίστρια που γεννήθηκε στη Γεωργία και κάνει καριέρα στην Ελλάδα, «αρπάχτηκε» τελικά από την Κύπρο για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Αντιστοίχως, πέρυσι η Κύπρος επένδυσε στην αλβανικής καταγωγής Ελένη Φουρέιρα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, κερδίζοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση.

Σε έναν διαγωνισμό όπου οι φιλίες και οι συμμαχίες μεταξύ των χωρών παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψηφοφορία, η επιλογή τραγουδιστών που έχουν καλή σχέση με περισσότερα από ένα κράτη, αποδεικνύεται σωστή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...