256
O αντικαθεστωτικός σύρος φωτογράφος Ανάς αλ Ντιγιάμπ σκοτώθηκε σε... ρωσικό βομβαρδισμό στο Ιντλίμπ | Τwitter / Τhe White Helmets

Ο φωτογράφος που πολέμησε και σκοτώθηκε με την κάμερά του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 19:20
O αντικαθεστωτικός σύρος φωτογράφος Ανάς αλ Ντιγιάμπ σκοτώθηκε σε... ρωσικό βομβαρδισμό στο Ιντλίμπ
|Τwitter / Τhe White Helmets

Ο φωτογράφος που πολέμησε και σκοτώθηκε με την κάμερά του

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 19:20

Ενα επιφανές μέλος της οργάνωσης Λευκά Κράνη, που πολέμησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ και κατέστη η κύρια πηγή πληροφόρησης για τον Τύπο της Δύσης όσον αφορά το Συριακό, σκοτώθηκε την περασμένη Κυριακή. Ηταν 23 ετών, Σύρος. Ονομαζόταν Ανάς αλ Ντιγιάμπ.

Ο Αλ Ντιγιάμπ έγινε γνωστός από τις φωτογραφίες του οι οποίες «ανέδειξαν την ανθρωπιστική καταστροφή κατά τη διάρκεια του πολέμου» όπως λένε οι ομοϊδεάτες του.

Μία ανθρωπιστική οργάνωση, η Πολιτική Αμυνα της Συρίας (Syria Civil Defense) τον χαρακτήρισε «ήρωα» επειδή με τα ενσταντανέ του «τεκμηρίωσε τη φρίκη που έζησαν οι Σύροι στα χέρια του Ασαντ και των ρωσικών δυνάμεων».

«Τον αγαπούσαν όλοι, δεν είχε εχθρούς. Ο μοναδικός του στόχος ήταν να δείξει στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία» δήλωσε ο φίλος και ο συνάδελφός του ονόματι Χαμίντ Κουτίνι, που είναι μέλος και αυτός των Λευκών Κρανών.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα από τα Λευκά Κράνη, ο Αλ Ντιγιάμπ ήταν στο Χαν Σεϊκούν της περιοχής Ιντλίμπ την Κυριακή, τη στιγμή που ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδιζαν. Ο ίδιος πέθανε προσπαθώντας να καταγράψει τον βομβαρδισμό.

«Θα τον θυμόμαστε  πάντα ως τον άνθρωπο που επέλεξε να πολεμήσει με την κάμερά του» ανακοίνωσαν τα Λευκά Κράνη. «Μπορείς να αναπαυθείς εν ειρήνη, αδελφέ».

Το υλικό του πολέμου στο CNN

Ο Αλ Ντιγιάμπ είχε τραβήξει πολλές φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό δίκτυο CNN και έδειχναν αμάχους εν μέσω ερειπίων, σκοτωμένους και τραυματίες. Μία από εκείνες τις φωτογραφίες ήταν ενός 6χρονου κοριτσιού (επάνω), καταματωμένου, μέσα στα χαλάσματα ενός βομβαρδισμένου κτιρίου. Εκείνο το παιδί τελικά κατάφερε να επιζήσει, σε αντίθεση με τους συγγενείς του που σκοτώθηκαν – όπως και ο φωτογράφος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...