211
Κόσμος στο Καράκας ανεβαίνει σε ένα ιδιωτικό φορτηγό για να μετακινηθεί μετά την ακινητοποίηση του Μετρό | REUTERS

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα – στο σκοτάδι η μισή χώρα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 11:43
Κόσμος στο Καράκας ανεβαίνει σε ένα ιδιωτικό φορτηγό για να μετακινηθεί μετά την ακινητοποίηση του Μετρό
|REUTERS

Νέο μπλακάουτ στη Βενεζουέλα – στο σκοτάδι η μισή χώρα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2019, 11:43

Το Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο απέδωσε τη νέα γενικευμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που πλήττει τη χώρα σε «ηλεκτρομαγνητική επίθεση», υποσχόμενη ότι οι υπηρεσίες του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού θα αποκατασταθούν «το συντομότερο δυνατόν».

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διενεργείται στην περιφέρεια Καρονί (νότια) υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για επίθεση με ηλεκτρομαγνητικό παλμό με σκοπό να προκληθεί ζημιά στο υδροηλεκτρικό σύστημα», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Επικοινωνίας Χόρχε Ροδρίγκες που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση.

Η αντιπολίτευση πάντως, έχει αντίθετη γνώμη και αποδίδει τη διακοπή στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης.

Η πρωτεύουσα Καράκας και πολλές περιοχές της Βενεζουέλας βυθίστηκαν στο σκοτάδι μετά τις 23:41 (ώρα Ελλάδας) λόγω της νέας διακοπής του ηλεκτροφωτισμού.

Το Καράκας στο σκοτάδι

Η διακοπή έπληξε το δίκτυο ύδρευσης, τις δημόσιες μεταφορές και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Επλήγησαν επίσης οι μισές περίπου από τις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες του Twitter.

Τα φανάρια στο Καράκας έπαψαν να λειτουργούν προκαλώντας μεγάλα μποτιλιαρίσματα, όπως και τα αυτόματα μηχανήματα τραπεζικών συναλλαγών.

Η νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης -φαινόμενο το οποίο η κυβέρνηση αποδίδει σε «δολιοφθορές» και «επιθέσεις» και η αντιπολίτευση στην «ανικανότητα», την «έλλειψη συντήρησης» και τη «διαφθορά» της κυβέρνησης.