217
Η στιγμή της διάσωσης... | Twitter

Ο αστυνομικός και το βρέφος, δύο πρόσωπα του δράματος στη Θέουτα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 23:46
Η στιγμή της διάσωσης...
|Twitter

Ο αστυνομικός και το βρέφος, δύο πρόσωπα του δράματος στη Θέουτα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 23:46

Ο Χουάν Φρανθίσκο, αστυνομικός της ισπανικής Guardia Civil (Πολιτοφυλακής), κρατά ένα παιδί, μόλις τριών μηνών, σχεδόν πνιγμένο, εντελώς χλωμό. Τη φωτογραφία ανήρτησε στο Twitter η ισπανική Αστυνομία και κάνει τον γύρο του κόσμου, απεικονίζοντας ανάγλυφα το δράμα που λαμβάνει χώρα μπροστά από τον ισπανικό θύλακα Θέουτα στη Βόρεια Αφρική.

Οι διασώστες ανέσυραν δεκάδες παιδιά από τα νερά της Μεσογείου. Όπως χιλιάδες άλλοι μετανάστες, είχαν προσπαθήσει μαζί με τους γονείς τους να φτάσουν στη Θέουτα από τη μαροκινή πόλη Φνιντέκ, με πλαστικές βάρκες ή κολυμπώντας.

Η μητέρα του συγκεκριμένου μωρού είχε πηδήξει στη θάλασσα έχοντάς το στην πλάτη της για να φτάσει στην στεριά. Το παιδί όμως έπεσε στο νερό, αναφέρει η Guardia Civil. Το μικρό αγόρι τελικά σώθηκε από τον αστυνομικό και επέζησε.

Η κατάσταση στον θύλακα έχει ομαλοποιηθεί σχετικά, έπειτα από ένα διήμερο έντασης.

Ο αριθμός των ατόμων που επαναπροωθήθηκαν στο Μαρόκο αυξήθηκε σε περίπου 4.800, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών στη Θέουτα, που πρόσθεσε ότι πολλοί επέστρεψαν εθελοντικά. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, ο αριθμός των νέων αφίξεων είναι πρακτικά σχεδόν μηδενικός.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Θέουτα τη Δευτέρα και την Τρίτη και έτσι εισήλθαν στην πραγματικότητα σε έδαφος της ΕΕ. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν φτάσει στη Θέουτα τόσο πολλοί άνθρωποι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το Μαρόκο είχε προηγουμένως χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους προς τον θύλακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...