245
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον επικό ημιτελικό με τον Κέβιν Αντερσον | Reuters/John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Ο απίστευτος άθλος του Στέφανου Τσιτσιπά – πέρασε στον τελικό!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 02:06
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον επικό ημιτελικό με τον Κέβιν Αντερσον
|Reuters/John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Ο απίστευτος άθλος του Στέφανου Τσιτσιπά – πέρασε στον τελικό!

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2018, 02:06

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει γενέθλια την Κυριακή, κλείνει τα 20 του χρόνια. Και δικαιούται ήδη να το γιορτάζει με μια επική νίκη. Επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 4-6, 6-7) του σπουδαίου Κέβιν Αντερσον και προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup, του φημισμένου Καναδικού Οπεν· εκεί θα βρεί τον γιγαντα Ναδάλ.

Μετά τον Τζόκοβιτς και τον Ζβέρεφ, ο έλληνας τενίστας νίκησε και τον Νοτιοαφρικανό Αντερσον μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα, που κρίθηκε δύο φορές στο τάι μπρέικ.

Η νίκη επί του Αντερσον (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς κέρδισε για τέταρτη φορά στο ίδιο τουρνουά αθλητή του Top 10. Ο Τσιτσιπάς είναι Νο27 στον κόσμο. Και είναι ο μοναδικός στην ιστορία του αθλήματος που κατάφερε κάτι τέτοιο προτού κλείσει τα 20 του!

Ο ημιτελικός ήταν συγκλονιστικός και πήγε πόντο με πόντο, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Άντερσον νίκησε στο τάι μπρέικ με 7-6(4). Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έσπασε μία φορά το σερβίς του 32χρονου Νοτιοαφρικανού, προηγήθηκε 3-1 και στο τέλος το πήρε με 6-4.

Πόντο με πόντο πήγε και το τρίτο σετ, το οποίο επίσης οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ και εκεί ο Τσιτσιπάς έδειξε και πάλι μια εκπληκτική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία στις δύσκολες στιγμές και τελικά νίκησε με 7-6(7), ολοκληρώνοντας τον αγώνα μετά από 2 ώρες και 51 λεπτά. Έτσι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό masters 1000.

Τον 20χρονο, πλέον, πρωταθλητή, έσπευσε να συγχαρεί για τη νέα νίκη του -ως την επόμενη που έλεγε και ο μέγας Γκάλης-, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...