355
Ο Νίκος Μανιός εν μέσω επεισοδίων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ντροπή: Χτύπησαν τον Νίκο Μανιό στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 15:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2021, 20:02
Ο Νίκος Μανιός εν μέσω επεισοδίων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ντροπή: Χτύπησαν τον Νίκο Μανιό στην κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 15:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2021, 20:02

Στο Πολυτεχνείο πλέον έχει χαθεί όχι μόνο το μέτρο, αλλά και η όποια μνήμη, ακόμα και η αριστερή, που υποτίθεται ότι κυριαρχεί στον χώρο και στις εκδηλώσεις.

Τα όσα συνέβησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων –δηλαδή των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού– πήγε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών φοιτητών, αλλά κάποιοι τραμπούκοι, εν είδει πορτιέρηδων, δεν τους άφησαν να εισέλθουν στον χώρο, συνεχίστηκαν μετά, όταν πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής βουλευτές και μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκηνές φαιδρές, με πρωταγωνιστές τύπους που λένε ότι ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και έχοντας φράξει την είσοδο άρχισαν τις μπουνιές και τις κλωτσιές σε όσους δεν είναι του ιδεολογικού τους γούστου, αμαύρωσαν τη μνήμη και αλλοίωσαν τον συμβολισμό του Πολυτεχνείου.

Το πλέον ανιστόρητο; Οτι θύμα των τραμπουκισμών ήταν μεταξύ άλλων και ο Νίκος Μανιός, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως μια από τις προσωπικότητες του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος που φυλακίστηκε, βασανίστηκε, εξορίστηκε από τη χούντα.

Ο κ. Μανιός, ο οποίος ήταν φοιτητής Ιατρικής όταν το 1971 φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα για την αντιδικτατορική του δράση και έπειτα εκτοπίστηκε στη Γυάρο ως τη Μεταπολίτευση, τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ των φοιτητών έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

«Δυστυχώς πολλοί σήμερα που νομίζουν ότι η Αριστερά άρχισε με αυτούς, είναι ανιστόρητοι και αμόρφωτοι. Δεν σέβονται καθόλου την ιστορία και τα πρόσωπα σε αυτήν», σχολίασε με πικρία.

Παρά τον τραυματισμό του, ο κ. Μάνιος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Οχι βέβαια ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπευσαν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά τα όσα συνέβησαν. «Οι προσπάθειες αυτόκλητων ιδιοκτητών των αγώνων του λαού να αστυνομεύσουν το χώρο και να εμποδίσουν τη μεγαλύτερη δύναμη της Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να τιμήσει την εξέγερση έπεσαν στο κενό», απεφάνθη μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε ότι ο κόσμος ξεχνάει πώς η βία ως μορφή «πολιτικής δράσης» είχε δικαιολογηθεί αμέτρητες φορές τα τελευταία χρόνια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε πλατείες Αγανακτισμένων και αλλού έθρεψαν τέρατα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...