388
Ο Νίκος Παππάς στις κερκίδες του σταδίου της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια αγώνα Πανιωνίου - Αρη | INTIMEnews

Νίκος Παππάς: Γιατί τέτοια επίθεση στην ΕΡΤ; Δώσαμε τζάμπα μπάλα στον λαό!

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 12:20
Ο Νίκος Παππάς στις κερκίδες του σταδίου της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια αγώνα Πανιωνίου - Αρη
|INTIMEnews

Νίκος Παππάς: Γιατί τέτοια επίθεση στην ΕΡΤ; Δώσαμε τζάμπα μπάλα στον λαό!

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 12:20

Ο Νίκος Παππάς δεν πτοείται από τις επιθέσεις που -όπως λέει- δέχεται η ΕΡΤ.

Μιλώντας μέσα από την πάντα «φιλόξενη» για τα κυβερνητικά στελέχη, συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάνει ότι δεν άκουσε όσα καταγγέλλονται εκ των έσω για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και αποδίδει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τα φαινόμενα παραδιοίκησης, στο… δυναμικό μπάσιμο που έκανε πρόσφατα η δημόσια τηλεόραση στον χώρο του ποδοσφαίρου με τις μεταδόσεις αγώνων της φετινής Σούπερ Λίγκας.

Να αποδίδει άραγε ο κ. Παππάς στο μπάσιμο της ΕΡΤ στα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις καταγγελίες του Νίκου Φίλη; Αγνωστο.

Σε κάθε περίπτωση ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής (και Διαστήματος) έδωσε το στίγμα: μετά από χρόνια δώσαμε τζάμπα μπάλα στις οθόνες των τηλεθεατών και αυτό ενοχλεί.

Ο κ. Παππάς πέρασε μάλιστα στην αντεπίθεση κατά συγκεκριμένων συμφερόντων που όπως λέει, επιθυμούσαν να έχουν τον έλεγχο προβληματικών ΠΑΕ (τις οποίες έσωσε τελικά ο ίδιος με τα εκατομμύρια από το τέλος υπέρ ΕΡΤ που καταβάλλουν οι πολίτες).

«Αυτή την κυβέρνηση δεν την πτοούν τέτοιου τύπου επιθέσεις, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν κάποιοι. Συγκεκριμένος οργανισμός ενοχλείται από τα τελευταία βήματα με την ΕΡΤ και το ποδόσφαιρο, καθώς και την ανάληψη του έργου για το barcode» με τις κυκλοφορίες των εφημερίδων, είπε στη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο».

Τα συμφέροντα, υποστήριξε ο υπουργός,  είναι πάρα πολύ συγκεκριμένα, «έχουν φύγει εφημερίδες από τις μετρήσεις».

«Πολλοί θα ήθελαν να μην προχωρήσει αυτό το έργο και κάποιοι επιθυμούσαν αυξημένο έλεγχο πάνω σε ποδοσφαιρικές ομάδες που είχαν προβλήματα», ισχυρίστηκε, ανοίγοντας τη συζήτηση στα ποδοσφαρικά, για να περάσει στο βασικό του επιχείρημα:

«Το γεγονός ότι η ΕΡΤ μπήκε δυναμικά και σε αυτό το πεδίο και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο, μετά από πολλά χρόνια, να παρακολουθεί δωρεάν παιχνίδια ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής, αυτό ενοχλεί».

Επέλεξε βέβαια να αγνοήσει το δυσανάλογο ύψος της συμφωνίας, που ουσιαστικά συνιστά κρατική επιχορήγηση ανωνύμων ποδοσφαιρικών εταιρειών.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός επέμεινε ότι γίνονται σημαντικά βήματα για τη χειραφέτηση της ΕΡΤ από την DIGEA και την «αμαρτωλή» ΑΕΠΙ. Και σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές είναι οι κινήσεις «που έχουν ερεθίσει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία βλέπει και τις μετρήσεις της τηλεθέασης (της ΕΡΤ) να ανεβαίνουν, και κλιμακώνει τις επιθέσεις της».

Με τη διαφορά βέβαια ότι οι επικριτές της ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης και ο εντεταλμένος σύμβουλος Προγράμματος, Σπύρος Κρίμπαλης, δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...