352
Ολονυχτία στον τόπο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. «Η διαδοχική αγριότητα που διήρκεσε τόση ώρα, ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο», λέει η δικηγόρος της οικογένειας και καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. | INTIMEnews

Εγκληματολογικά ΕΛ.ΑΣ.: DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 11:40
Ολονυχτία στον τόπο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. «Η διαδοχική αγριότητα που διήρκεσε τόση ώρα, ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο», λέει η δικηγόρος της οικογένειας και καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ.
|INTIMEnews

Εγκληματολογικά ΕΛ.ΑΣ.: DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 11:40

Καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία φαίνεται να απομακρύνουν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου την εκδοχή της απόπειρας ληστείας, τα αποτελέσματα της εξέτασης του μαχαιριού στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έδειξαν ότι υπήρχε πάνω του DNA του θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μαχαίρι δεν είχαν βρεθεί δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο μικρό μέγεθος της λαβής του μαχαιριού, είτε στο γεγονός ότι βρέθηκε στα χεριά πολλών ατόμων κατά τη διάρκεια του επεισοδίου (σ.σ. τελευταία φορά που εθεάθη στα βίντεο και τις φωτογραφίες από το φονικό περιστατικό, ήταν στα χέρια άνδρα της Ομάδας ΔΙΑΣ).

Την ίδια ώρα η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής που εκπροσωπεί την οικογένεια Κωστόπουλου, Αννυ Παπαρρούσου, καταγγέλλει ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν συνεργάζεται εσκεμμένα στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 33χρονου.

«Πρέπει να καταγγελθεί ότι η αστυνομία συνειδητά δεν συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δεν συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η κυρία Παπαρρούσου.

Όπως επισημαίνει, «δεν θα ξέραμε τίποτα αν δεν υπήρχε η εικόνα. Από τη δικογραφία δεν περιγραφόταν καμία βίαιη ενέργεια κατά του θανόντος, αντιθέτως αναφερόταν πως ‘κόπηκε από τα τζάμια και κατέρρευσε’. Αυτό πλήττει ευθέως την αξιοπιστία της Αστυνομίας. Επειδή ακριβώς χαρακτηρίστηκε σαν ένα συμβάν που δεν ήταν άξιο λόγου, δεν κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός ως όφειλε. Δεν αποκλείστηκε η περιοχή, δεν έγινε συλλογή και ανάλυση του οπτικού υλικού, δεν αναγνωρίστηκαν μάρτυρες και δεν κλήθηκαν για κατάθεση. Όσο για την ελλιπέστατη δικογραφία, αυτή δεν συμπληρώθηκε ούτε μετά το βίντεο».

«Ακόμα και τώρα», σημείωσε, «στο στάδιο της ανάκρισης που προσπαθούμε να εισφέρουμε στοιχεία, ο κρατικός μηχανισμός παρουσιάζει αγκύλωση».

Στην ερώτηση «τι περιμένει από την ιατροδικαστική έκθεση» η Άννυ Παπαρρούσου ήταν κάθετη. «Δε με ενδιαφέρει καθόλου η ιατροδικαστική έκθεση. Έχουμε μια κακοποίηση που αρχίζει από τους δράστες οι οποίοι δίνουν το σύνθημα για τη βία και συνεχίζεται μέχρι μετά το θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αυτή η διαδοχική αγριότητα που διήρκεσε τόση ώρα, ήταν ικανή να σκοτώσει άνθρωπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...