477
Πλακάτ με αντίστοιχα συνθήματα κρατούσαν οι διαδηλωτές και στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, όπως και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέμπη: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 11:15
Πλακάτ με αντίστοιχα συνθήματα κρατούσαν οι διαδηλωτές και στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, όπως και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τέμπη: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2023, 11:15

Με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και «Tώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί» από χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ, εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη στην Αθήνα.

Επιπλέον, στην πορεία και στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα συμμετείχαν το ΜέΡΑ25, οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος.

Συνολικά οι διαδηλωτές έφτασαν τις 12.000, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 14:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου ομάδα ατόμων προχώρησαν σε φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας ενώ πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πραγματοποιήθηκαν δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ..

Λίγη ώρα μετά τις τρεις αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας ενώ άνοιξαν και όλοι οι σταθμοί του Μετρό. Επίσης, αποκαταστάθηκε η κίνηση των συρμών και στο δίκτυο του Τραμ, με τερματικό σταθμό και πάλι τη στάση «Σύνταγμα».

Μαζικές διαδηλώσεις με ανάλογα συνθήματα και αιτήματα –να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους της τραγωδίας, εκσυγχρονισμός του Σιδηρόδρομου, λήψη μέτρων ασφαλείας κ.λπ.– πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως και την περασμένη Κυριακή, μεταξύ των οποίων η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και τα Χανιά.

(InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Τι λέει η Αστυνομία

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 με πρωτοβουλία διάφορων Σωματείων, Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου 12.000 ατόμων, στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με το πέρας της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος, τα εν λόγω άτομα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κινούμενα επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια διασπάστηκαν και κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μεμονωμένο περιστατικό σημειώθηκε, όταν ολιγομελής ομάδα ατόμων εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν επί της πλατείας Καραϊσκάκη, προκαλώντας παράλληλα μικροφθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να αποκρούσουν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση των αναγκαίων ενδεδειγμένων μέσων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές και 2 συλλήψεις ατόμων, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί».

Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

Απόφαση για 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη έλαβε το σώμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την τραγωδία στα Τέμπη. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα καλούν σε νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...