173
Οι τουρίστες δεν το έβαλαν κάτω και επισκέφτηκαν, παρά τον καύσωνα, την Ακρόπολη | Intime

Νέο ρεκόρ με πάνω από 47 βαθμούς Κελσίου στη χώρα – Ποιες περιοχές χτύπησαν κόκκινο

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 19:35
Οι τουρίστες δεν το έβαλαν κάτω και επισκέφτηκαν, παρά τον καύσωνα, την Ακρόπολη
|Intime

Νέο ρεκόρ με πάνω από 47 βαθμούς Κελσίου στη χώρα – Ποιες περιοχές χτύπησαν κόκκινο

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 19:35

Ο παρατεταμένος καύσωνας και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί νέο θερμοκρασιακό ρεκόρ, με τον υδράργυρο να σπάει το φράγμα των 47 βαθμών Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 205 σταθμούς σε όλη τη χώρα, τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 59 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 47.1 βαθμοί Κελσίου που σημειώθηκε στον Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η θερμοκρασία ξεπέρασε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τους 46 βαθμούς Κελσίου στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες είναι:

Στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία στο δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφηκε στους σταθμούς του Ασπροπύργου και Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών.

Ωστόσο, στα παραθαλάσσια η επίδραση της θαλάσσιας αύρας διατήρησε τη θερμοκρασία αισθητά πιο χαμηλή στα επίπεδα των 37 βαθμών Κελσίου, με την υψηλή ωστόσο την αίσθηση της δυσφορίας λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...