148
Παραλία στην Κριμαία με φόντο την πυρκαγιά στην αεροπορική βάση Σάκι από όπου και ξεκίνησαν τα «πλήγματα» στη χερσόνησο, στις 9 Αυγούστου | REUTERS/Stringer/File Photo

Νέο πλήγμα στην Κριμαία; Τα αντιαεροπορικά συστήματα της Σεβαστούπολης «κατέρριψαν αντικείμενο»

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 21:58
Παραλία στην Κριμαία με φόντο την πυρκαγιά στην αεροπορική βάση Σάκι από όπου και ξεκίνησαν τα «πλήγματα» στη χερσόνησο, στις 9 Αυγούστου
|REUTERS/Stringer/File Photo

Νέο πλήγμα στην Κριμαία; Τα αντιαεροπορικά συστήματα της Σεβαστούπολης «κατέρριψαν αντικείμενο»

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 21:58

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Σεβαστούπολης στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από την πόλη, λίγη ώρα αφότου ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Σε δήλωση του που αναρτήθηκε στο Telegram, ο διορισθείς από τη Μόσχα κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγιεφ ανέφερε ότι ένα «αντικείμενο κατερρίφθη», μετέδωσε το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι στην χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία το 2014, έχει σημειωθεί μια σειρά εκρήξεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στην τελευταία, πιθανότατα, από αυτές τις εκρήξεις, το Σάββατο, στόχος ήταν το κτίριο του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη Σεβαστούπολη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα απέδωσε μία έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο βόρειο τμήμα της περιοχής σε ουκρανούς σαμποτέρ.

Η Ουκρανία άφησε να εννοηθεί ότι εμπλέκεται στα περιστατικά, αλλά δεν ανέλαβε άμεσα την ευθύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...