540
Φωτογραφία από τα αποκαϊδια στο κατάστημα που καταστράφηκε ολοσχερώς | ΑΝΤ1

Νεκρός ο εμπρηστής στον Πολιχνίτο Λέσβου: Εκαψε το σπίτι και το μαγαζί του αδελφού του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 09:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2022 13.00
Φωτογραφία από τα αποκαϊδια στο κατάστημα που καταστράφηκε ολοσχερώς
|ΑΝΤ1

Νεκρός ο εμπρηστής στον Πολιχνίτο Λέσβου: Εκαψε το σπίτι και το μαγαζί του αδελφού του

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2022, 09:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2022 13.00

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Λέσβου από το πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον Πολιχνίτο Λέσβου, όταν ένας άνδρας 71 ετών έβαλε φωτιά στο σπίτι του αδελφού του και στη συνέχεια εισέβαλε με το ΙΧ του φορτωμένο φιάλες υγραερίου και στο κατάστημά του, για να χαθεί τελικά και ο ίδιος στις φλόγες.

Οταν έφθασαν στο φλεγόμενο κατάστημα ρούχων, οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό τον 71 ετών εμπρηστή.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Μυτιλήνη, ο 71χρονος είχε ζήσει επί σειρά ετών στην Αμερική και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εξέδιδε αγγλόφωνη εφημερίδα στην Αθήνα.

Πρώτα έβαλε φωτιά στο σπίτι του 62χρονου αδελφού του που εκείνη την ώρα απουσίαζε ενώ έκαψε και το αυτοκίνητό του που βρισκόταν στο γκαράζ.

Στη συνέχεια εισέβαλε με το αγροτικό του αυτοκίνητο στο μαγαζί ειδών υπόδησης και ένδυσης του αδελφού του, βάζοντάς του φωτιά.

Οι φιάλες υγραερίου που μετέφερε στο αγροτικό, ανατινάχθηκαν με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο ίδιος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δράστης και (προφανώς) αυτόχειρας δήλωνε έντονα δυσαρεστημένος τόσο με τους γονείς του, που είναι νεκροί, όσο και με τον αδελφό του, τους οποίους κατηγορούσε πως οικειοποιήθηκαν χρήματα που είχε κερδίσει στην Αμερική.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργούσε προβλήματα στην έκταση και στο σπίτι που διατηρούσε στον Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη.

Επέστρεψε στον Πολιχνίτο έχοντας αλλάξει και το όνομά του, αφού όπως έλεγε, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με την οικογένειά του.

Συνεχώς συγκρουόταν με τον αδελφό του αλλά και με άλλους συγχωριανούς του, όμως κανείς δεν πίστευε ότι τα ξεσπάσματά του θα είχαν μία τέτοια τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr , o θανών είχε φύγει από τη Μυτιλήνη με την ενηλικίωση του. Στις ΗΠΑ φέρεται να τον ανέλαβε ο θείος του, γερουσιαστής εκεί. Είχε αλλάξει το επίθετό του σε Γεωργίου από Κρικλάνης, επιθυμώντας να σβήσει κάθε επαφή με τη γενέτειρά του. Στη συνέχεια φέρεται να τοποθετήθηκε σε μεγάλη κατασκοπευτική υπηρεσία και από τη θητεία του να έχτισε μεγάλη περιουσία και να κέρδισε πολλά χρήματα, ανοίγοντας τουριστικό πρακτορείο στα Χανιά δίπλα στην αμερικανική βάση, και αγοράζοντας το σπίτι στον Χορτιάτη.

Ο θανών φέρεται να έδωσε πολλά χρήματα στους δικούς του για να αγοράσουν το κατάστημα που κάηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια ο πατέρας του φέρεται να άφησε την εν λόγω περιουσία στον άλλο του γιο, απόφαση που τον εξαγρίωσε. Εκτοτε οι συγκρούσεις και οι διαπληκτισμοί τους ήταν συνεχείς.

«Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή»

Εμφανώς σοκαρισμένος ο αδελφός του θύματος Αγγελος Κρικλάνης μίλησε στο stonisi.gr:

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο αδελφός μου είχε γενικά μια προβληματική συμπεριφορά απέναντί μου και απέναντι γενικά στην κοινωνία. Θα έπρεπε από χρόνια να βρίσκεται φυλακή. Τον συντηρούσα σε όλη μας τη ζωή. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετά ζητήματα σοβαρά. Εβαλε φωτιά στο σπίτι και στο μαγαζί μου με ρούχα και είδη δώρων. Ευτυχώς πρόλαβα και βγήκα έξω, είναι απίστευτα όλα αυτά».

Σοκαρισμένος και ο αντιδήμαρχος της περιοχής Γιώργος Αλάνης, το σπίτι του οποίου είναι ακριβώς απέναντι από αυτό που κάηκε.

«Οταν αντιλήφθηκα τι συμβαίνει, ειδοποιήσαμε αμέσως Αστυνομία και Πυροσβεστική. Η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να επεκταθεί και στα γύρω καταστήματα και σπίτια, διότι ήταν εντός του οικισμού. Είναι μια τραγική κατάσταση και δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψουν…», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...