342
|

ΝΔ: 27.796 εγγραφές νέων μελών στο μητρώο – Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:24

ΝΔ: 27.796 εγγραφές νέων μελών στο μητρώο – Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2018, 11:24

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εγγραφές για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατία στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και των συνέδρων για το εκλογικό συνέδριο του Δεκεμβρίου.

Οι κάλπες θα στηθούν την ερχόμενη Κυριακή σε 339 σημεία της χώρας και σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», οι εγγραφές έφθασαν τις 155.335. Στα αξιοσημείωστα της διαδικασίας ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των πολιτών που πήραν για πρώτη φορά κάρτα μέλους της ΝΔ, άγγιξαν τους 28.000 (συγκεκριμένα εγγράφησαν 27.796 νέα μέλη) και πλέον το επόμενο στοίχημα που βάζει η Πειραιώς μέχρι την Κυριακή είναι η μαζική προσέλευση στις κάλπες.

Η μαζική προσέλευση νέων μελών γέμισε με ικανοποίηση την ηγεσία του κόμματος, δεδομένου ότι ο Κυριάκης Μητσοτάκης είχε θέσει εξαρχής ως προτεραιότητα το άνοιγμα στη βάση, την ενεργοποίηση παλαιότερων ψηφοφόρων και στελεχών, αλλά και τη προσέλκυση νέων μέσω της εγγραφής στο Μητρώο Στελεχών του κόμματος.

Το στοίχημα που είχε βάλει ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν για  μια ανοικτή, συμμετοχική διαδικασία χωρίς εκλέκτορες ή κομματικά διορισμένα στελέχη και τελικά ο μεγάλος αριθμός εγγραφών και υποψηφιοτήτων που επτεύχθη, δείχνει ότι το στοίχημα κερδήθηκε.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ υποδέχθηκε  στο γραφείο του στη Βουλή τον Κώστα Καραμανλή, σε μία ακόμη συνάντησή του με τον πρώην πρωθυπουργό.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, «αφορμή της συνάντησης ήταν η τριήμερη επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στη Θράκη».

«Στη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αντήλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως βέβαια και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τα προεδρεία των ΝΟΔΕ και των ΔΗΜΤΟ, σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμματος, από τις 66 ΝΟΔΕ, οι 27 έχουν μία υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, 38 έχουν από δύο ή τρεις υποψηφίους, ενώ υπάρχουν και παραδείγματα, όπως της Πέλλας, όπου υπάρχουν πέντε υποψήφιοι.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή και για τα 9μελή συμβούλια των προεδρείων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, γεγονός που οδηγεί τη Ν.Δ. στην εκτίμηση ότι η ανανέωση των μελών των τοπικών οργανώσεων θα φθάσει ποσοστό της τάξεως του 50%

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...