397
Ο εμβληματικός ανεμόμυλος της Πάρου - τώρα θα είναι άδειος τις νύχτες | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Μοντέλο Πόρου» για Πάρο και Αντίπαρο ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς – Τι θα συμβεί σε Υδρα και Σπέτσες

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 13:43
Ο εμβληματικός ανεμόμυλος της Πάρου - τώρα θα είναι άδειος τις νύχτες
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Μοντέλο Πόρου» για Πάρο και Αντίπαρο ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς – Τι θα συμβεί σε Υδρα και Σπέτσες

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 13:43

Η απροθυμία των παραθεριστών να αντιληφθούν τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού –καθώς ο ιός, όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διασπορά σε τουριστικούς προορισμούς– οδήγησε την κυβέρνηση σε λήψη εκτάκτων περιοριστικών μέτρων σε συγκεκριμένα νησιά.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 15:30 και θα ακολουθούν το «μοντέλο Πόρου», όπου πρώτα παρατηρήθηκε ξέσπασμα της Covid-19 και διασπορά στην κοινότητα και επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί στις 6 Αυγούστου (εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, μέτρα που εφαρμόστηκαν στον Πόρο θα αφορούν πλέον και την Πάρο και την Αντίπαρο, όπου μολονότι επιβλήθηκαν από την περασμένη Τρίτη περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, παρατηρήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις πλήθους σε πλατείες και παραλίες μετά τα μεσάνυχτα.

Σε κάθε περίπτωση, νέοι περιορισμοί για τα δύο συγκεκριμένα νησιά θα συνιστούν ένα βαρύτατο πλήγμα για τον τουρισμό τους –ήδη πολλοί που παραθέριζαν εκεί, άρχισαν να μετακομίζουν στη γειτονική Σίφνο, όπου επίσης υπάρχει νυχτερινή ζωή και εκεί δεν ισχύουν περιοριστικά μέτρα. Ενα θέμα είναι τι θα γίνει με τους εορτασμούς της εμβληματικής Εκατονταπυλιανής της Πάρου τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για Πάρο και την Αντίπαρο θα ισχύουν ως τουλάχιστον τις 24 Αυγούστου –η μόνη διαφορά με το μοντέλο Πόρου είναι ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να κλείνουν τα μεσάνυχτα και όχι στις 11 μ.μ.

Ως γνωστόν, στον Πόρο εφαρμόστηκαν τα εξής:

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης. ● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ. ● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. ● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα. ● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Για τον Πόρο, το καθεστώς που ίσχυε ως τις 17 Αυγούστου θα παραταθεί ως τις 24 του μήνα.

Τα μέτρα σε Σπέτσες και Υδρα

Επίσης, μέτρα θα επιβληθούν και στις Σπέτσες και στην Υδρα, όπου επίσης υπήρξαν περιστατικά συγχρωτισμού. Στα δύο νησιά του Αργοσαρωνικού θα ισχύσουν περιορισμοί στο ωράριο που ανακοινώθηκαν προ ημερών από την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη για τις περιφέρειες Κρήτης και Αν. Μακεδονίας-Θράκης, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς και μια σειρά από δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...