317
Αυστηρές συστάσεις και για τους αθλητές από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ |

Πληθαίνουν οι συστάσεις για οικειοθελή επταήμερη καραντίνα όσων επιστρέφουν

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 12:47
Αυστηρές συστάσεις και για τους αθλητές από την αρμόδια επιτροπή της ΓΓΑ
|

Πληθαίνουν οι συστάσεις για οικειοθελή επταήμερη καραντίνα όσων επιστρέφουν

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2020, 12:47

Η προτροπή-σύσταση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, προς όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, είναι σαφής: οφείλουν να μην έρχονται σε επαφή, για τουλάχιστον επτά μέρες, με μέλη της οικογένειάς τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς επίσης να φορούν μάσκα αν έχουν στο σπίτι ευπαθή άτομα (γιαγιάδες και παππούδες, άτομα με χρόνια νοσήματα κ.τ.λ.).

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, όσοι επιστρέφουν από διακοπές πρέπει να «θεωρήσουν τον εαυτό τους μολυσμένο» και να τεθούν οικειοθελώς σε επταήμερο αυτοπεριορισμό.

«Πρέπει να προστατεύουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικωμένους στην οικογένειά τους», υπογράμμισε, για να διευκρινίσει πως «δεν χρειάζεται να επιβληθεί ή να δοθεί κάποια οδηγία από την Πολιτεία, είναι ευθύνη του καθενός μας να προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες, είναι αυτονόητο».

Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και η σχετική σύσταση απο την  Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς τους αθλητές:

– Μετά την επιστροφή από ταξίδια διακοπών, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους αθλητές να αφήνουν να περάσει ένα διάστημα 7 ημερών πριν ξεκινήσουν τις προπονήσεις με τους συλλόγους τους. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αποστασιοποίησης και να είναι σε εγρήγορση, ώστε αν υπάρχουν έστω και ελαφρά συμπτώματα, να επισκέπτονται τον γιατρό, ή αν στο περιβάλλον τους υπήρξε άτομο θετικό σε κορονοϊό, να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Να δίνεται ιδιαίτερο βάρος από τους συλλόγους, τους αθλητές και τους αθλούμενους στον πλήρη καρδιολογικό έλεγχο, μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως τονίζεται και στις σχετικές οδηγίες της ΥΕΕ-ΓΓΑ για ασφαλή άθληση, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΑ, στον  σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports .

– Να αποφεύγονται οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους για διεξαγωγή σεμιναρίων (αθλητικών, προπονητικών, διαιτητικών κ.λπ.) και να προτιμώνται εναλλακτικοί τρόποι για την εξ αποστάσεως υλοποίηση παρόμοιων δραστηριοτήτων (τηλεδιάσκεψη, διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων – webinars κ.ά.)

Η ΥΕΕ-ΓΓΑ επισημαίνει ότι ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει να κάνει ελέγχους κατόπιν ενδείξεων αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αθλητές και αθλούμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...