328
Ο δήμος ενώνει τη φωνή του «με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο», δήλωσε ο κ. Δούκας (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:50
Ο δήμος ενώνει τη φωνή του «με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο», δήλωσε ο κ. Δούκας (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Μνημείο για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2024, 19:50

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη αποφάσισε ομόφωνα  την Τετάρτη, μετά από εισήγηση του δημάρχου Χάρη Δούκα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Δούκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ενα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία ο δήμος Αθηναίων, με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο.

Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση».

Ο δήμαρχος τόνισε, ακόμη, ότι η κίνηση της παράταξής του στέλνει και ένα πολιτικό μήνυμα.

«Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο, που προκάλεσε το δυστύχημα, αλλά και να καταδείξει ότι ο δήμος Αθηναίων είναι παρών στην προσπάθεια για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του athina984.gr υπέρ της ανέγερσης μνημείου για τα θύματα των Τεμπών τάχθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος άφησε ωστόσο και αιχμές για επικοινωνιακούς χειρισμούς από πλευράς του κ. Δούκα, στον απόηχο του σβησίματος των ονομάτων των θυμάτων στην πλατεία Συντάγματος.

«Είναι μια σημαντική στιγμή και στηρίζουμε την πρόταση του δημάρχου. Είναι μια στιγμή πολύ σοβαρή και δεν θα ήθελα να υποκύψω στον πειρασμό και να αναρωτηθώ κατά πόσο αυτό είναι και μια διαχείριση επικοινωνιακής κρίσης που έκανε ο δήμαρχος», επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

«Αυτό που θα μείνει είναι το μνημείο θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει γρήγορα στο δημοτικό συμβούλιο. Σε μία εποχή που δυστυχώς πολλοί τραβάνε γραμμές με μεγάλη άνεση, εμείς προτάσουμε την ανάγκη για ενότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...