1522
Οι τόνοι ανέβηκαν στην αντιπαράθεση των δύο αρχηγών με εκατέρωθεν κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς | INTIMEnews

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός υπό προθεσμία σε κυβέρνηση οπερέτα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2018, 14:44
Οι τόνοι ανέβηκαν στην αντιπαράθεση των δύο αρχηγών με εκατέρωθεν κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς
|INTIMEnews

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός υπό προθεσμία σε κυβέρνηση οπερέτα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2018, 14:44

Με το «είστε ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης» απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο «ντροπή, ντροπή, ντροπή» που του φώναξε νωρίτερα κατά την πρωτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις επαφές του στο Βερολίνο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για πρωθυπουργό υπό προθεσμία σε μία κυβέρνηση οπερέτα που από επίδοξος μεταρρυθμιστής της Ευρώπης κατάντησε σε παιδί για όλες τις δουλειές και σήμερα δεν τολμά ούτε να κοιτάξει την κοινωνία στα μάτια.

Με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως πρόκειται για την επέτειο της ουσιαστικής ήττας του κ. Τσίπρα. Απο κει που φωνάζατε «go back Μerkel» σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής. Λέγατε θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Για την επέτειο της 5ης Ιουλίου και τα επεισόδια λόγω Μακεδονικού

Ηταν τότε που «φέρατε την κοινωνία μπροστά στο χείλος του διχασμού. Όταν διχάσατε και εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό. Αναφερθήκατε στην τάση μας να χρησιμοποιούμε ως ΝΔ έναν ακραίο και διχαστικό λόγο που δεν είχατε ξαναδεί από το 1960. Σας θυμίζω ένα tweet του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εκείνες τις ημέρες. Η μαντινάδα που συνόδευσε ο κ. Πολάκης το δημοψήφισμα ήταν ‘το Όχι θέλει έλληνες το ναι θέλει προδότες καιρός να ξεχωρίσουν τα αγρίμια από τις κότες‘.

»Αυτός είναι ο καθρέφτης του πολιτικού σας λόγου. Και θέλετε να μας πείσετε ότι έχετε αλλάξει. Το ποιοι είναι κότες φάνηκε».

Σήμερα όμως, τόνισε, οι Ελληνες πρέπει να μάθουν την αλήθεια: τελειώνει το πρόγραμμα, άρα λήγει και ο ευνοϊκός δανεισμός. Η συσσώρευση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων προκύπτει από τον στραγγαλισμό της οικονομίας, τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, προκειται για χώρα που παραλύει εντός συνόρων. Τέτοια έξοδο δεν τη λες καθαρή, παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, απορρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα (και τους πανηγυρισμούς) περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ενώ  για μία ακόμη φορά επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές:

Η λύση, είπε, είναι εκλογές μια ώρα αρχύτερα, για να τελειώνουμε με αυτόν τον θίασο και να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Ειδικά για  το θέμα των περικοπών στις συντάξεις (και με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από τον Πρωθυπουργό για την επίθεση της ΝΔ στον Επίτροπο Μοσκοβισί) ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ήταν η κυβερνητική πλειοψηφία που ψήφισε το μέτρο και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσουν μαζί την κατάργηση του.

Καταθέτουμε τροπολογία που λέει «ελάτε να ψηφίσουμε μαζί, να μην περικοπούν οι συντάξεις». Να τελειώσουν τα παραμύθια, να δούμε ποιος λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. Ψηφίστε την τροπολογία μας, ή το σχέδιο νόμου της κ. Γεννηματά, ανέφερε απευθυνόμενος στο Πρωθυπουργό.

Για το πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. και τις επαφές του στο Βερολίνο

«Είχατε το θράσος κ. Τσίπρα να επικαλεστείτε ρεπορταζ της Εφημερίδας των Συντακτών ως αληθινό; Να πω το εξής. Είναι τόσο έγκριτη η ΕΦ.ΣΥΝ. που δεν γνώριζε ότι δεν συναντήθηκα ποτε με την κυρία Μέρκελ και Ζεεχόφερ. Είστε ψευτης, ψέυτης, ψεύτης και σας προκαλώ κ. Τσίπρα που αναπαράγετε αυτά τα ψέματα. Είστε ψεύτης με Ψ κεφαλαίο που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα. Δεν συναντήθηκα ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ.

»Είστε διπλός ψεύτης που μιλώντας για το μεταναστευτικό τολμάτε να με ταυτίζετε με τον Ορμπαν. Ξέρετε ότι σε κάθε σύνοδο έχω δώσει σκληρή μαχη εναντίον του λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό. Είστε ψευτης, ψεύτης, ψέυτης, και αυτό θα σας συνοδεύει για όλη σας την σταδιοδρομία».

Οι περικοπές, υποστήριξε, «ήταν αχρείαστες, ήταν το τίμημα της ανεπάρκειάς σας, εμείς δεν ψηφίσαμε τις περικοπές, εσείς τις ψηφίσατε, εμείς ήμασταν απέναντι. Πόσο θράσος κ. Τσίπρα;» για να συμπληρώσει:

«Τις συντάξεις δεν θα τις κόψουν από τον μισθό του κ. Μοσκοβισί, οι Έλληνες πληρώνουν τις επιλογές σας. Υπάρχουν και άλλοι αξιωματούχοι που δεν λένε τα ίδια πράγματα. Τι λένε Ρέγκλινγκ και Βίζερ; Ότι αυτή η περιπέτεια επί κυβέρνησής σας στοίχισε μεταξύ 100 και 200 δισ. ευρώ και ότι η χώρα θα βρίσκεται σε διαρκή παρακολούθηση».

Περί ακροδεξιάς

Όσο για τις κατηγορίες περί υιοθέτησης ακροδεξιάς ατζέντας από το κόμμα του, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Πρωθυπουργό ότι όσες φορές και αν τις επαναλάβει, ματαιοπονεί.

«Η λάσπη που πετάτε, δεν με ακουμπά. Εμείς αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία, δεν έχετε δικαίωμα να μας ταυτίζετε εσείς με τον φασισμό. Ο μεγάλος ευεργέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είστε εσείς. Εσείς φωνάζατε μαζί τους στις πλατείες για προδότες και κρεμάλες… Εσείς κυβερνάτε εδώ και 2,5 χρόνια με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου. Εσείς ψάχνατε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο», τόνισε και ακολούθως αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών και τα δυσμενή για τα συμφέροντας της χώρας αποτελέσματα που ήδη παράγει:

«Πείτε στον κ. Κοτζιά ότι είναι λίγο αργά για δάκρυα… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η συμφωνία παράγει τετελεσμένα από την υπογραφή της. Γι’ αυτό καταθέσαμε την πρόταση μομφής και θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Δυστυχώς είχαμε δίκιο. Κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει ‘μακεδονικό» έθνος και γλώσσα’», σημείωσε, ενώ «χθες μάθαμε πως υπάρχει και μακεδονικός στρατός».

Για τις σχέσεις με Φρουζή

«Τα υπόγεια του Μαξίμου ξαναπετούν λάσπη. Και σήμερα δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Τον κ. Φρουζή τον εχω δει δύο φορές στη ζωή μου, δεν είναι φίλος μου όπως ψευδώς είπατε. Τα μέιλ στα οποία αναφέρεστε, εστάλησαν σε περίοδο που δεν ήταν επικεφαλής της Novartis και εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της Ν.Δ. Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε άθλιος συκοφάντης».

Τσίπρας: Πολιτικός απατεών και «έλληνας Ορμπαν»

Προηγουμένως παναλαμβάνοντας σε έντονο ύφος τη λέξη ντροπή, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κουνώντας τη μπαντιέρα του σημερινού πρωτοσέλιδου της Εφημερίδας των Συντακτών.

ef

«Πήγατε ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις από την Γερμανία ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.  Αποδείξατε αυτές τις δυο μέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Οσο χειρότερα για τον λαό, τόσο χειρότερα για σας. Και όταν πηγαίνουν καλύτερα χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε», είπε ο Πρωθυπουργός επικαλούμενος το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την προσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών στις συντάξεις.

Ο κ. Τσίπρας προέβη μάλιστα και σε μία σύγκριση της στάσης του σημερινού προέδρου της ΝΔ με αυτή του προκατόχου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Ειχαμε έντονη αντιπαράθεση αλλά πάντα με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε πλάτη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και σήμερα τόνισε έχουμε την ντροπιαστική -όπως τη χαρακτήρισε- στάση του κ. Μητσοτάκη που παρακαλάει το Βερολίνο να κρατήσει σκληρή στάση.

«Δεν θα πήγαινε να εξευτελιστεί όπως εσείς στο Βερολίνο και θα μου έλεγε ότι θα βάλει πλάτη γιατί κερδίζει η χώρα. Είστε εγκλωβισμένος σε μια αξιέξοδη στάση. Εννοώ τις λέξεις: Η στάση σας είναι επιζήμια για την χώρα (…) Δεν καταλαβαίνετε τίποτα μπροστά στην παραζάλη σας να επιστρέψετε στην εξουσία», παρατήρησε και αποκάλεσε τη σημερινή ΝΔ πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ με τις οποίες -όπως κατήγγειλε- συνδιάλεγεται ο πρόεδρος της.

«{…} Εχουμε συνηθίσει στον κυνισμό σας. Αλλά αυτό ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό», σχολίασε ο Πρωθυπουργός επιμένοντας να αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο της ΕΦ.ΣΥΝ. Γιατί «όταν βλέπετε ότι διαφαίνεται η πιθανότητα τα πράγματα να πάνε όντως καλύτερα για το λαό, τότε χάνετε την ψυχραιμία σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν ο Μοσκοβισί για να αποκαλυφθείτε. Είναι καιρό τώρα που σας τρώει το σαράκι μήπως και δεν εφαρμοστούν οι περικοπές. Πήγατε μέχρι το Βερολίνο να ζητήσετε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. Ντροπή σας, κ. Μητσοτάκη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή», υπογράμμισε  ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που έχει ζητήσει η ΝΔ.

«Την ίδια ντροπιαστική στάση», κατήγγειλε, «πήρατε και με όσα έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Βγήκατε και κατηγορήσατε χωρίς αιδώ την Μέρκελ και εμένα ότι κάνουμε παζάρια ότι δήθεν ανταλλάξαμε την μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά με νέα χοτ σποτ». «Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας», είπε απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ, ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των «γαλάζιων» βουλευτών.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μία σειρά από βαρείς χαρακτηρισμούς γαι τον πρόεδρο της ΝΔ αποκαλώντας τον «πολιτικό απατεώνα»  και «Ελληνα Ορμπαν» που έχει πια πάρει οριστικό διαζύγιο με ό,τι ονομάζεται φιλελευθερισμός και κεντροδεξιά.

Με αφορμή τη στάση του στο Μακεδονικό, και τις επεισοδιακές αντιδράσεις σε βάρος κυβερνητικών στελεχών  για την συμφωνία των Πρεσπεών ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι υιοθετώντας τον λόγο και τις πρακτικές νέας εθνικοφροσύνης παρείχε κάλυψη στον φασισμό. «Δώσατε το δικαίωμα να βγουν από τις κρυψώνες τους. Από το 1960 είχαμε να δούμε αντισυγκεντρώσεις. Και να φωνάζουν σε αυτές τις αντισυγκεντρώσεις: μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφασίστα και στα όπλα στα όπλα να μπούμε μες στα Σκόπια», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του. «Η ακροδεξιά είναι το τελευταίο καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων και αποδεικνύετε ότι ακολουθείτε αυτό το δρόμο και θέλετε να καταγραφείτε ως πολιτικός απατεώνας», είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...