156
Αρκετοί Ισπανοί περνούν τα βράδια τους σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να προστατευθούν από την ανυπόφορη ζέστη | REUTERS/Heino Kalis

Εννιά νεκροί από τον καύσωνα στην Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 19:03
Αρκετοί Ισπανοί περνούν τα βράδια τους σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να προστατευθούν από την ανυπόφορη ζέστη
|REUTERS/Heino Kalis

Εννιά νεκροί από τον καύσωνα στην Ισπανία

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2018, 19:03

Εννιά νεκροί σε διάστημα μίας εβδομάδας είναι ο απολογισμός από το κύμα καύσωνα που πλήττει την Ισπανία, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη από τις Αρχές. Η ανακοίνωση έγινε μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό ενός 60ρονου, ο οποίος δεν άντεξε την αφόρητη ζέστη στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι γιατροί συμπέραναν ότι ο άτυχος 66χρονος υπέστη «πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από θερμοπληξία» στις 2 Αυγούστου στην κοινότητα Εξτρεμαδούρα, στα σύνορα με την Πορτογαλία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.

Μια 75χρονη, που απεβίωσε την 4η Αυγούστου, υπέστη επίσης «θερμοπληξία» στην Εξτρεμαδούρα, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Στην ίδια περιοχή ένας Γερμανός ηλικίας 40 ετών, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των νεκρών λόγω ηλίασης.

Τρεις άστεγοι έχασαν την ζωή τους στην Καταλονία, με τις Αρχές να αποδίδουν τους θανάτους τους στην ζέστη, ενώ ένας εργάτης κι ένας συνταξιούχος κατέληξαν λόγω του καύσωνα την περασμένη εβδομάδα.

Σε ορισμένες περιοχές Εξτρεμαδούρα ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...