237
Νοσηλευτικό προσωπικό σε αμερικανικό νοσοκομείο φορά τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον κορονοϊό | REUTERS/Daniel Acker

Μινεσότα: Εννιακόσιοι εργαζόμενοι στo νοσοκομείο Mayo Clinic θετικοί στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 12:10
Νοσηλευτικό προσωπικό σε αμερικανικό νοσοκομείο φορά τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον κορονοϊό
|REUTERS/Daniel Acker

Μινεσότα: Εννιακόσιοι εργαζόμενοι στo νοσοκομείο Mayo Clinic θετικοί στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 19 Νοεμβρίου 2020, 12:10

Περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Mayo Clinic διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το θλιβερό ορόσημο των 250.000 νεκρών.

Το κορυφαίο ερευνητικό νοσοκομείο είναι στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, δηλαδή σε μεσοδυτική πολιτεία, που βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας στις ΗΠΑ,

Ενδεικτικό της διασποράς του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, είναι ότι, όπως είπε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, το 93% των εργαζομένων που νόσησαν, κόλλησαν τον ιό εκτός νοσοκομείου. Οι περισσότεροι μάλιστα όταν έτρωγαν με τους συναδέλφους τους το διάλειμμά τους, χωρίς μάσκα.

Πρόκειται για το ένα τρίτο των εργαζομένων στη Mayo Clinic, που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό, από την αρχή της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα του τελευταίου ξεσπάσματος, το νοσοκομείο έχει έλλειψη 1.000 ατόμων σε προσωπικό.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνησε αν έχει πεθάνει κάποιος από τους νοσούντες. Πάντως, και οι 32 ΜΕΘ-COVID του νοσοκομείου είναι γεμάτες.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν ένα ακόμα θλιβερό ορόσημο, αυτό των 250.000 νεκρών από κορονοϊό. Τον περασμένο Μάρτιο, ο Αντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου, είχε προβλέψει ότι οι νεκροί θα φτάσουν τις 240.000. Δυστυχώς, η πραγματικότητα τον ξεπέρασε, και όπως λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν φαίνεται πού μπορεί να σταματήσει το μακάβριο κοντέρ, καθώς τα κρούσματα ξεπερνούν τα 160.000 την ημέρα σε όλη τη χώρα. Η κάκιστη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Τραμπ, άλλωστε, είναι αυτή που στοίχισε στον αμερικανό πρόεδρο την επανεκλογή του.

Την ίδια στιγμή, 77.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό σε όλες τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...