428
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια κάτω από το καλάθι των Μαυροβούνιων | REUTERS/Edgar Su

Με το δεξί η Εθνική στο Μουντομπάσκετ – Κέρδισε εύκολα το Μαυροβούνιο 85-60

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 16:59
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε προσπάθεια κάτω από το καλάθι των Μαυροβούνιων
|REUTERS/Edgar Su

Με το δεξί η Εθνική στο Μουντομπάσκετ – Κέρδισε εύκολα το Μαυροβούνιο 85-60

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 16:59

Επειτα από ένα θεματικό παιχνίδι, αλλά και χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, η Εθνική Μπάσκετ έκανε την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κίνα, κερδίζοντας το Μαυροβούνιο 85-60.

Από τα πρώτα λεπτά η «επίσημη αγαπημένη» πέρασε μπροστά στο σκορ, έχοντας διαφορά ασφαλείας που κράτησε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο προηγούνταν με 17-9, ενώ στο δεύτερο ανέβασε ρυθμό πετυχαίνοντας 25 πόντους έναντι 7 των Μαυροβούνιων.

Αντίθετα στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα κατέβασε τον ρυθμό της (21-22), αλλά κράτησε διψήφια διαφορά από την αντίπαλη ομάδα που ξεπέρασε ακόμη και τους 30 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε ότι για την ομάδα «σίγουρα δεν υπάρχει ταβάνι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Όλοι στην ομάδα είναι παιχταράδες, παίζουν σε μεγάλες ομάδες και αν δώσουμε το 100% θα είμαστε καλά».

Για τον προσεχή αγώνα με τη Βραζιλία είπε ότι «είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από το Μαυροβούνιο. Ο κόουτς τους θα προετοιμάσει την ομάδα του καλά και εμείς θα πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μιας αναμέτρησης με τις ΗΠΑ στον δεύτερο γύρο είπε: «Δεν σκεφτόμαστε τις ΗΠΑ ακόμη. Εστιάζουμε στο τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο παιχνίδι μας σε σχέση με το επόμενο ματς. Οι ΗΠΑ είναι μακριά ακόμη, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το βραβείο του MVP ανήκει στο παρελθόν, θέλω να κάνω πάντα αυτό που έκανε από την αρχή, να βοηθώ την ομάδα μου με όποιον τρόπο μπορώ. Να βουτάω για μπάλες, να παίρνω ριμπάουντ, τα πάντα…».

Τέλος για τη σημασία του να διακριθεί η Εθνική είπε: «Είναι όνειρο να παίζω με τον αδερφό μου στην Εθνική. Πάντα θέλαμε να παίξουμε με την Εθνική και το να συμμετέχουμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν περιγράφεται. Όταν παίζεις για την Εθνική δεν παίζεις για τον εαυτό σου, αλλά εκπροσωπείς όλους τους Έλληνες. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ όλο αυτό τον κόσμο. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα νιώθεις ωραία».

Οι πόντοι

Με 16 πόντους (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές) ο Πρίντεζης είχε την κορυφαία επίδοση για την εθνική.Ο Παπαγιάννης είχε 15 (7/8 δίποντα, 1/1 βολή, 9 ριμπάουντ, 2 τάπες).

Ο Giannis είχε 10 πόντους (4/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα, 1 τάπα σε 16 λεπτά) και ο αδελφός του Θανάσης 8 πόντους.

Ο Μπουρούσης 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), ο Καλάθης 5 (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές, 7 ασίστ), ο Λαρεντζάκης 7 (1) και ο Μάντζαρης 2 (5 ασίστ).

Κορυφαίος για το Μαυροβούνιο ο Βούτσεβιτς με 12 πόντους ενώ ακολούθησε ο Πόποβιτς με 11.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...