552
Η λαμπερή Σκάρλετ Γιόχανσον στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Marriage Story», στη Βενετία | REUTERS/Yara Nardi

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Στο σετ έλεγα τις ατάκες μου, στο σπίτι μου υπέφερα»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 16:36
Η λαμπερή Σκάρλετ Γιόχανσον στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας «Marriage Story», στη Βενετία
|REUTERS/Yara Nardi

Σκάρλετ Γιόχανσον: «Στο σετ έλεγα τις ατάκες μου, στο σπίτι μου υπέφερα»

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2019, 16:36

Να περιγράψουν έναν γάμο μέσω ενός διαζυγίου. Αυτό αποπειράθηκαν να κάνουν η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Ανταμ Ντράιβερ με τις ερμηνείες τους στο «Marriage Story», τη νέα ταινία (παραγωγής Netflix) του αμερικανού «ανθρωπιστή» σεναριογράφου και σκηνοθέτη Νόα Μπόμπακ που προβλήθηκε την Πέμπτη στο πλαίσιο του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα.

Εκείνη, η Νικόλ, είναι μια ηθοποιός που γεννήθηκε και μεγάλωσε κάτω από τη σκιά του Χόλιγουντ, στο Λος Αντζελες, ενώ εκείνος, ο Τσάρλι, είναι ένας πρωτοποριακός και καταξιωμένος σκηνοθέτης θεάτρου από τη Νέα Υόρκη. Εχουν και ένα παιδί, τον Χένρι, ηλικίας μόλις οκτώ ετών. Αλλά δεν μπορούν να ζήσουν άλλο μαζί και αποφασίζουν να χωρίσουν.

«Σε αυτήν την ταινία υπάρχουν προσωπικά στοιχεία του καθενός αλλά και κάτι το καθολικό. Οταν συνάντησα τον Νόα χώριζα (από τον δεύτερο σύζυγό της Ρομέν Ντοριάκ) αλλά εκείνος δεν το γνώριζε αυτό, είχαμε καιρό να ιδωθούμε. Αμέσως μόλις μου αφηγήθηκε το θέμα της ταινίας, αισθάνθηκα πως ήταν γραφτό να γίνει, πως επρόκειτο για την κατάλληλη στιγμή», αποκάλυψε η Σκάρλετ Γιόχανσον λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.

Με τον Ανταμ Ντράιβερ σε σκηνή της ταινίας «Marriage Story»

Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει λόγος για την «αποδόμηση μιας ιστορίας αγάπης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απεσταλμένη της Corriere della Sera στη Βενετία, με τον καθένα από τους άμεσα εμπλεκόμενους να ενεργεί με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες.

«Μόνον όταν κάτι έχει τελειώσει μπορούμε να το αναλύσουμε καλύτερα, αποστασιοποιημένα», εξήγησε ο Μπόμπακ. «Οι δικοί μου χώρισαν όταν ήμουν στην εφηβεία ενώ και εγώ ο ίδιος πήρα διαζύγιο (από την ηθοποιό Τζένιφερ Τζέισον Λι). Αλλά γράφοντας το σενάριο, είχα κατά νου και τις φωνές άλλων, φίλων, συναδέλφων, και συνεργατών. Και μίλησα με δικηγόρους και οικογενειακούς διαμεσολαβητές. Το διαζύγιο αποτελεί μια εμπειρία που σημαδεύει τους πάντες».

Ατέρμονες υπήρξαν οι συζητήσεις, όσον αφορά το ζήτημα του χωρισμού, μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Λόρα Ντερν, η οποία ερμηνεύει εκπληκτικά τη Νόρα, μια μαχητική δικηγόρο με ειδίκευση στα διαζύγια που αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της Νικόλ.

Λόρα Ντερν, Νόα Μπόμπακ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Ανταμ Ντράιβερ στο Φεστιβάλ Βενετίας

Μάλιστα ο Μπόμπακ προσέφερε στη Ντερν την ευκαιρία να προβεί σε έναν αξιομνημόνευτο μονόλογο όσον αφορά τις σχέσεις των ζευγαριών, όπως αυτές γίνονται αντιληπτές από τη μεριά των γυναικών, μέσω του παραδείγματος της Παναγίας και του Θεού, «του πρώτου απόντα πατέρα στην Ιστορία».

Ομως το τέλος της κοινής ζωής της Νικόλ και του Τσάρλι δεν επιφέρει και το τέλος της οικογενειακής τους ζωής.

«Είναι δύο άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν τη φωνή τους, αλλά μιλούν οι δικηγόροι για λογαριασμό τους και δίνουν την εντύπωση πως κάνουν τα πάντα ώστε να τους χωρίσουν αντί να βρουν ένα σημείο επαφής. Υπάρχει ένα ρομαντικό στοιχείο στο γεγονός ότι οι δυο τους προσπαθούν να καταλήξουν σε έναν δίκαιο συμβιβασμό για το καλό του γιου τους. Είναι αυτός ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος κάτω εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο Μπόμπακ.

«Μου αρέσει το ότι παραμένουν συμπονετικοί και τρυφεροί. Η αγάπη διατηρείται ακόμα και μετά από έναν χωρισμό. Η αγάπη έγκειται στο να αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος συμβάλλει στην επούλωση των πληγών. Πρόκειται για κάτι το πολύ πραγματικό», υπογράμμισε και η Γιόχανσον από την πλευρά της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3