232
|

Λέσβος: Γονείς έκλεισαν σχολείο για να εμποδίσουν τη φοίτηση οκτώ προσφυγόπουλων

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 17:39

Λέσβος: Γονείς έκλεισαν σχολείο για να εμποδίσουν τη φοίτηση οκτώ προσφυγόπουλων

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2021, 17:39

Μεγάλη ένταση επικρατεί από την Πέμπτη στο χωριό Ιππειο της Λέσβου. Ορισμένοι μαθητές και κυρίως γονείς φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν από τη μεταφορά μικρού αριθμού προσφύγων στο χωριό, προκειμένου να φοιτήσουν στο τοπικό σχολείο.

Η ιστοσελίδα stonisi.gr κάνει λόγο για μόλις οκτώ παιδιά που θα φοιτήσουν σε τάξη ΖΕΠ (Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας). Να σημειωθεί ότι η τάξη ΖΕΠ στο Γυμνάσιο Ιππείου, όπως και όλες οι άλλες τάξεις ΖΕΠ, λειτουργούν με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νησιού, οι διαμαρτυρόμενοι παρασύρθηκαν από ψευδείς αναρτήσεις συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων στο Διαδίκτυο, που υποστήριξαν ότι στο σχολείο θα φοιτήσουν 25χρονοι.

Το ίδιο ρεπορτάζ ξεκαθαρίζει ότι το παραπάνω δεν ισχύει, αφού η απόφαση αφορά την εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 13 έως 16 ετών που έχουν επιμέλεια με εισαγγελική εντολή και άρα αποκλείεται να είναι ενήλικα.

Κάποιοι από τους… αγανακτισμένους μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την κατάργηση της τάξης ΖΕΠ που αφορά ανήλικα προσφυγόπουλα, με τη δικαιολογία ότι αυτά «δεν φέρουν ελληνικό DNA»!

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη με αποχή των μισών περίπου μαθητών (το πιθανότερο είναι ότι οι γονείς προέτρεψαν τα παιδιά τους να μην πάνε στο σχολείο) και εντάθηκαν το πρωί της Παρασκευής με το σφράγισμα του σχολείου με λουκέτα.

Κάποιοι κάτοικοι μάλιστα έστησαν μπλόκο για να αποτρέψουν την μεταφορά των ανηλίκων προσφύγων στο χωριό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...