409
|

Κρι Κρι: νέα ιστορικά υψηλά για τις εξαγωγές της

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 13:20

Κρι Κρι: νέα ιστορικά υψηλά για τις εξαγωγές της

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2018, 13:20

Τα νέα που φθάνουν από τη Βόρεια Ελλάδα είναι παραπάνω από καλά. Η Κρι Κρι, το μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στις Σέρρες με γαλακτοκομικά προϊόντα και παγωτό που ιδρύθηκε το 1954, πιστή κατ’αρχάς στις αξίες της ποιότητας και των αυθεντικών γεύσεων και με συνεχείς προσπάθειες υγιούς επιχειρηματικότητας μέσα σε 63 χρόνια κατάφερε να γίνει μια κερδοφόρα εξαγωγική βιομηχανία που κατέχει τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και ένα σημαντικό και συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά παγωτού.

Μετά το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα του «Κρι Κρι, στραγγιστό & αγαπημένο» στην Ελλάδα, η Κρι Κρι συνεχίζει τώρα δυναμικά τις εξαγωγές της στις ευρωπαϊκές αγορές, λανσάροντας κατ’ αρχάς το «My Authentic Greek Yogurt» σε γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ της Βρετανίας, συνεργασία η οποία σηματοδοτεί την είσοδο της ελληνικής βιομηχανίας γάλακτος και στην αγορά των επώνυμων γιαουρτιών. Παράλληλα έχει επεκταθεί και στην αγορά της Ιρλανδίας.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Φεβρουαρίου, το «My Αuthentic Greek Yogurt» της Κρι Κρι  βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Waitrose. Η τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών στα σούπερ μάρκετ Waitrose είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας της Κρι Κρι με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας.

Πρόσφατα ξεκίνησε, επίσης, νέα συνεργασία με τη Dunnes, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ιρλανδία, με προϊόντα γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Τα παραδείγματα της Βρετανίας και της Ιρλανδίας δεν είναι τα μοναδικά. Η Κρι Κρι αναπτύσσει δυναμικά το δίκτυο εξαγωγών της κάνοντας συνεργασίες με μεγάλα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω συνεργασιών είναι η μέση ετήσια αύξηση των εξαγωγών της κατά 24% . Μάλιστα, το 2017 οι εξαγωγές γιαουρτιού σημείωσαν αύξηση 61% σε σχέση με το 2016. Έτσι, πλέον, τα έσοδα από εξαγωγές της κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας των Σερρών ξεπερνούν το 30% των συνολικών πωλήσεών της.

Οι επιτυχημένες εξαγωγικές δραστηριότητες των τελευταίων χρόνων οδηγούν τώρα την Κρι Κρι να θέσει ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους με κορυφαίο την καθιέρωση του «My Αuthentic Greek Yogurt Kri Kri» ως ένα δυνατό διεθνές brand γιαουρτιού, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον εξαγωγικό προσανατολισμό της εταιρίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην καρδιά της επιτυχίας της βρίσκεται το γεγονός ότι η εταιρεία παραμένει πιστή στο όραμά της από γενιά σε γενιά: παράγει γιαούρτια, γάλα και παγωτά με στόχο να προσφέρει σε όλο τον κόσμο απολαυστικές αυθεντικές γεύσεις, φτιαγμένες με αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, με το μεράκι αλλά και την τεχνογνωσία της 100% ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας. Και, όπως αποδεικνύει η συνεχιζόμενη ανοδική της πορεία, η σταθερή πίστη στις αξίες της είναι κάτι που αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές των προϊόντων της διεθνώς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...