430
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουτσούμπας: Να μη σκορπίσει η ψήφος στα κόμματα της συναινετικής αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 22:41
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κουτσούμπας: Να μη σκορπίσει η ψήφος στα κόμματα της συναινετικής αντιπολίτευσης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 22:41

«Αυτή η μεγάλη κόκκινη, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι το θετικό βήμα που έγινε τον Μάη, τώρα μπορεί να γίνει άλμα. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα! Γιατί μπορεί η κάλπη της Κυριακής να βγάλει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όμως το κρίσιμο για τον λαό είναι ότι θα αναδείξει και μια 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, ακόμα πιο δυνατό, πιο ισχυρό» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα την Τετάρτη.

«Απόψε στην πλατεία Συντάγματος δεν πραγματοποιείται απλά η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Απόψε εδώ πραγματοποιείται η πρώτη μεγάλη διαδήλωση του λαού της Αθήνας ενάντια στη κυβέρνηση της ΝΔ που νομίζει ότι έρχεται “καβάλα στο άλογο” για να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της» συνέχισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε, «όπως οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανέναν λόγο να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ΝΔ, δεν έχουν και κανένα λόγο να σκορπίσουν την ψήφο τους στα κόμματα της συναινετικής, συστημικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ».

Τα εν λόγω κόμματα «δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό μας και στους αγώνες του, ούτε τα κόμματα-δημιουργήματα του μιντιακού κατεστημένου, όπως αυτό της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το αμαρτωλό παρελθόν. Ούτε τα διάφορα ακροδεξιά μορφώματα που σπρώχνονται να μπουν στη Βουλή» προσέθεσε.

«Ευτυχώς, στην Ελλάδα υπάρχει πραγματική επιλογή για τον λαό, επιλογή 100% λαϊκής, μαχητικής αντιπολίτευσης, γιατί υπάρχει ΚΚΕ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Επέμεινε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα κάνει καμία θετική διαφορά για τον λαό, αν έχει το ΠΑΣΟΚ μία μονάδα παραπάνω, δεν θα έχει καμία θετική διαφορά για τον λαό, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία μονάδα παραπάνω. Θα είναι αρνητική εξέλιξη να αυξηθούν οι βουλευτές εκείνοι που θα συνεχίσουν στον δρόμο που έκανε τη ΝΔ πιο ισχυρή, δηλαδή στον δρόμο της συναινετικής αντιπολίτευσης, της σύγκλισης σε στρατηγικά ζητήματα και της υπερψήφισης δεκάδων αντιλαϊκών νομοσχεδίων».

Εκανε ιδιαίτερη μνεία στα «στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» που «έχουν το θράσος να λένε ότι αν πάρει 1% παραπάνω το ΚΚΕ δεν έχει καμιά σημασία, σε αντίθεση με το 1% – 2% αν πάρει παραπάνω το κόμμα τους. Αφού βέβαια έχουν χαρίσει το 41% στη ΝΔ, έχουν αφιερώσει όλη αυτή την προεκλογική περίοδο στο πώς θα κόψουν κάτι από το ΚΚΕ».

«Για το ΚΚΕ, όμως, όχι 1%, αλλά ακόμα κι ένας άνθρωπος να κάνει το βήμα, μετράει και κάνει τη διαφορά» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Γιατί είναι μια συνείδηση που πάει μπροστά, είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να στοιχηθεί στο πλάι εκείνων που με τον οργανωμένο, συλλογικό αγώνα πολλαπλασιάζουν τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης» εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...