333
Από προηγούμενη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αλέξης Τσίπρας: Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 22:01
Από προηγούμενη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
|In Time News / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αλέξης Τσίπρας: Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 22:01

«Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη. Μαζί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η κάλπη. Μαζί όμως θα είμαστε και από Δευτέρα. Με τη δική σας στήριξη θα ξανακάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη κυβερνώσα δύναμη ξανά» διακήρυξε από την προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς. Μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάχες για τις αξίες και τα ιδανικά μας, για την πατρίδα, για την ανθρώπινη ζωή, που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Και δεν τη μετράμε ούτε σε ευρώ ούτε σε ψήφους» προσέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης.

Θέλοντας να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος, συνέχισε τονίζοντας τα εξής: «Προσπάθησαν πολλές φορές να μας βγάλουν από τη μέση. Δεν τα κατάφεραν όμως τότε που όλα τα σκιαζε η φοβέρα των δανειστών και των μνημονίων. Δεν θα τα καταφέρουν ούτε τώρα. Γιατί ξέρουμε ότι χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δίνονται. Οτι οι συσχετισμοί είναι για να αλλάζουν. Οτι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί. Και τίποτε δεν έχει κριθεί πριν ο λαός με την ψήφο του βάλει την Κυριακή τη σφραγίδα του (…).

»Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν είναι ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης. Είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Με μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς. Οσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται».

Ως προς το διακύβευμα της κάλπης της Κυριακής, σημείωσε: «Οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιον και με πόση δύναμη θέλουν στη θέση της κυβέρνησης. Και ποιον και με πόση δύναμη στη θέση της αντιπολίτευσης. Και στην κρίση του λαού την Κυριακή θα είναι δύο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης. Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα της ΝΔ. Και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...