242
Χάος μετά την επίθεση στην πόλης Αχβάζ του Ιράν | BEHRAD GHASEMI/ EPA

Ιράν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 14:51
Χάος μετά την επίθεση στην πόλης Αχβάζ του Ιράν
|BEHRAD GHASEMI/ EPA

Ιράν: Δεκάδες νεκροί από επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2018, 14:51

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 53 έχουν τραυματιστεί από την επίθεση ένοπλων σε στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ του Ιράν νοτιοδυτικά της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ιρανικό πρακτορείο IRNA μεταξύ των θυμάτων είναι γυναικόπαιδα, ενώ οι τέσσερις ή πέντε δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει το πανδαιμόνιο που επικράτησε κατά την επίθεση, με στρατιώτες να πέφτουν στο έδαφος για να καλυφθούν ή να τραυματίζονται –πολλοί εξ αυτών θανάσιμα- από τους πυροβολισμούς.

Οι τρομοκράτες είχαν μεταμφιεστεί σε φρουρούς της ισλαμικής επανάστασης και άνοιξαν πυρ πίσω από τις θέσεις των επισήμων.

Η παρέλαση πραγματοποιούταν για την επέτειο εισβολής του ιρακινού δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράν, η οποία οδήγησε στον ιρανοϊρακινό οκταετή πόλεμο τη δεκαετία του 1980.

Τέλος, Ο Γιαγκχούμπ Χουρ Τοτσαρί, εκπρόσωπος μιας από τις δύο οργανώσεις που αυτοαποκαλούνται «Αραβικό Κίνημα Μάχης για την Απελευθέρωση του Αχβάζ», δήλωσε ότι η «Εθνική Αντίσταση Αχβάζ», μια οργάνωση-ομπρέλα για όλα τα ένοπλα κινήματα, βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση. Είπε μάλιστα ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης είναι ο Α.Μ, χωρίς να προσθέσει κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...