371
Ο Τεντ Κρουζ στο Κογκρέσο την ημέρα της επικύρωσης της εκλογής Μπάιντεν -και της εισβολής του όχλου | REUTERS/Jonathan Ernst

Κι όμως, ο Τεντ Κρουζ νομίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού αφορά τον… Δήμο Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 17:56
Ο Τεντ Κρουζ στο Κογκρέσο την ημέρα της επικύρωσης της εκλογής Μπάιντεν -και της εισβολής του όχλου
|REUTERS/Jonathan Ernst

Κι όμως, ο Τεντ Κρουζ νομίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού αφορά τον… Δήμο Παρισίων

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 17:56

Τι σχέση έχει η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα με τους… Παριζιάνους; Μεγάλη, αν είσαι ο Τεντ Κρουζ, ο «τραμπικός» Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Τέξας, που φαίνεται πως έχει μπερδέψει τα αβγά με τα πασχάλια και την κλιματική αλλαγή με τον καιρό στον Πύργο του Αϊφελ.

Ενας από τους λίγους πιστούς του Τραμπ ως το τέλος, ο Κρουζ –υποψήφιος το 2015 για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και με αντίστοιχες βλέψεις και για το 2024– υποστήριξε την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και κατά την ψηφοφορία του Κογκρέσου για την επικύρωση των ψήφων των εκλεκτόρων, στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα-ντροπή που εισέβαλε ο όχλος των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο Κρουζ λοιπόν, ακούγοντας τόσο πολλά για τη Συμφωνία του Παρισιού, από την οποία ο προηγούμενος πρόεδρος απέσυρε τις ΗΠΑ, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει κάτι περισσότερο για αυτήν, και θεώρησε ότι αφορά μόνο το Παρίσι.

Αυτό νόμιζε και την Τετάρτη, όταν ο Τζο Μπάιντεν έβαλε ξανά τις ΗΠΑ στον δρόμο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, υπογράφοντας το προεδρικό διάταγμα με το οποίο η χώρα επέστρεφε στη σημαντικότερη συμφωνία για το μέλλον του πλανήτη. Είναι δε τόσο σημαντική αυτή η κίνηση, που ο νέος πρόεδρος θεώρησε καθήκον του να υπογράψει πρώτο αυτό από τα 17 προεδρικά διατάγματα, που τον περίμεναν στοιβαγμένα στο Οβάλ Γραφείο.

Ετσι, ο γερουσιαστής από το Τέξας, βρήκε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί για την επιστροφή των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, γράφοντας στο Twitter το εξής αμίμητο: «Επιστρέφοντας στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απόψεις των δημοτών του Παρισιού από ό,τι για τις δουλειές των δημοτών του Πίτσμπουργκ (σ.σ.: μία κατεξοχήν βιομηχανική και ρυπογόνα πόλη των ΗΠΑ). Αυτή η συμφωνία θα επηρεάσει ελάχιστα το κλίμα και θα βλάψει τη ζωή των Αμερικανών».

Τον περιέλαβε, όμως, η βουλευτής των Δημοκρατικών, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και τον ειρωνεύθηκε όπως του αρμόζει, στο ίδιο μέσο: «Ωραίο tweet, γερουσιαστή Κρουζ! Μία γρήγορη ερώτηση: μήπως νομίζεις επίσης ότι η Συνθήκη της Γενεύης αφορούσε τις απόψεις των δημοτών της Γενεύης; Ρωτάω εκ μέρους όλων όσων πιστεύουν ότι οι αμερικανοί γερουσιαστές πρέπει να είναι επαρκείς και να μην υπονομεύουν τις εκλογές μας για να παρακινήσουν εξέγερση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...