242
Λεωφορείο που έχει μετατραπεί σε ασθενοφόρο | Commons.wikimedia.org /Arriva436

Λονδίνο: Μετατρέπουν λεωφορεία σε ασθενοφόρα για ασθενείς με Covid

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 13:30
Λεωφορείο που έχει μετατραπεί σε ασθενοφόρο
|Commons.wikimedia.org /Arriva436

Λονδίνο: Μετατρέπουν λεωφορεία σε ασθενοφόρα για ασθενείς με Covid

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 13:30

Δύο λεωφορεία σε ασθενοφόρα μετέτρεψε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας, προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς με κορονοϊό, σύμφωνα με τον Guardian.

Τα περισσότερα καθίσματα στα δύο οχήματα έχουν αφαιρεθεί, προκειμένου το κάθε λεωφορείο να μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα τέσσερις ασθενείς.

Θα είναι επανδρωμένα όχι μόνο με τραυματιοφορείς και διασώστες, αλλά και με γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται στο NHS, όπως και με εθελοντές της οργάνωσης παροχής ιατρικών υπηρεσιών St. John Ambulance.

Επιπλέον, στα λεωφορεία θα υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση της κατάστασης υγείας των ασθενών που διακομίζονται, όπως και οξυγόνο που θα χορηγείται σε όσους το χρειάζονται.

Τα οχήματα επιστρατεύθηκαν ως βοήθεια για την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου, που πασχίζει να ανταποκριθεί στις κλήσεις που δέχεται από τη στιγμή που η πρωτεύουσα της Βρετανίας έγινε το επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας στη χώρα.

Η Go-Ahead, η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα οχήματα, διαθέτει τέσσερις οδηγούς. Ολοι τους έχουν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, ενώ δέχθηκε εκατοντάδες τηλέφωνα από οδηγούς που προσφέρθηκαν για αυτά τα πόστα, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι μεταφορές ασθενών με τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Αρχικά θα διακομίζονται ασθενείς από άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου στο προσωρινό που στήθηκε για τις αυξημένες ανάγκες της λοίμωξης Covid στην πρωτεύουσα.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν ανάμεσα σε αυτά που στήθηκαν στο ξέσπασμα της πανδημίας του πρώτου κύματος και άνοιξε εκ νέου την προηγούμενη εβδομάδα. Προς το παρόν χρησιμοποιείται για ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό και οι οποίοι πρόκειται να λάβουν σύντομα εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...