161
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα | RAI

«Κέρδισε» τους Ιταλούς το μήνυμα αγάπης του Σέρτζιο Ματαρέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 13:40
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα
|RAI

«Κέρδισε» τους Ιταλούς το μήνυμα αγάπης του Σέρτζιο Ματαρέλα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 13:40

Περισσότερα από 10 εκατ. πολίτες παρακολούθησαν στην τηλεόραση το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα «αγάπης στον πλησίον σας» του ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, επισκιάζοντας τον λόγο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, γνωστού για τις ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις του.

Στο μήνυμά του, που μεταδόθηκε την Πρωτοχρονιά, ο ιταλός πρόεδρος εστίασε στην ανάγκη να επικρατήσει η καλοσύνη, ο σεβασμός και η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η ειρηνική συνύπαρξη σε μία κοινωνία.  «Η ασφάλεια εξασφαλίζεται και διατηρείται όταν εγγυόμαστε τις θετικές αξίες της συνύπαρξης στην κοινωνία», δήλωσε ο Ματαρέλα.

Ο προέδρος ζήτησε επίσης σεβασμό προς τους μετανάστες και τους ευχήθηκε καλή τύχη. Τα λόγια του σχολιάστηκαν από τους αναλυτές ως απάντηση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, που έχει βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο στην Ιταλία.

Σε λίγες ώρες, περισσότερα από 1.000 άτομα είχαν σχολιάσει το μήνυμα του Ματαρέλα στο Facebook και 3.500 το είχαν αναρτήσει ξανά, ενώ στο Twitter, το είδαν 3,5 εκατ. χρήστες.

Το τηλεοπτικό μήνυμα του Σέρτζιο Ματαρέλα

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...