351
Αδεια θα μείνουν, όπως και να 'χει φέτος το Πάσχα τα διόδια των Εθνικών Οδών. Οχι όμως ότι δεν θα υπάρξουν και οι επίμονοι επίδοξοι εκδρομείς... | Menelaos Myrillas / SOOC

Κλείσιμο εθνικών οδών για το Πάσχα και έξοδος 13033 με… χρονόμετρο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 12:30
Αδεια θα μείνουν, όπως και να 'χει φέτος το Πάσχα τα διόδια των Εθνικών Οδών. Οχι όμως ότι δεν θα υπάρξουν και οι επίμονοι επίδοξοι εκδρομείς...
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κλείσιμο εθνικών οδών για το Πάσχα και έξοδος 13033 με… χρονόμετρο

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 12:30

Πασχαλινές εξόδους στα χωριά και γλέντια με σουβλιστά αρνιά, μπορείτε να τα ξεχάσετε, διεμήνυσε για μία ακόμη φορά σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να αποτραπούν καταστροφικές –για τη μετάδοση του κορονοϊού– καταστάσεις την περίοδο του Πάσχα.

Ειδικά για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση πολιτών στην επαρχία, χωρίς να αποκλείσει τη λήψη σκληρών μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση (κλείσιμο Εθνικών Οδών, απαγόρευση διέλευσης από τα διόδια και αυστηροί έλεγχοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο). Τυπικά βέβαια, τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων ισχύουν ως τις 6 Απριλίου, όμως είναι απολύτως βέβαια ότι θα επεκταθούν για μια περίοδο ως και μετά τις γιορτές (η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 19 Απριλίου).

Εφέτος, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα  σουβλίσουμε αρνί, θα το ψήσουμε στον φούρνο»!

«Και εγώ από χωριό είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά, «και γνωρίζω καλά ότι όταν βγαίνουν σούβλες στην αυλή, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα. Θέλουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό», τη συνάθροιση πολλών ανθρώπων μαζί.

Στο ίδιο πλαίσιο, ενημέρωσε ότι σε συνεννόηση με την Ιερά Σύνοδο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να τελεστούν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι θείες λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών.

Οσον αφορά την κατάχρηση των εξαιρέσεων για μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας που παρατηρείται μέρα με τη μέρα, ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι πλέον εξετάζεται σοβαρά από την κυβέρνηση ο χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις (μέσω 13033 ή της σχετικής φόρμας).

Πιθανή επίσης είναι η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην παραλία της Θεσσαλονίκης και σε άλλες περιοχές που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί λαϊκισμού στην πρόταση του Πρωθυπουργού να κατατεθεί το 50% των μισθών βουλευτών και υπουργών στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπεκφεύγει για να καλύψει τα εσωτερικά του προβλήματα.

Κάλεσε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα άλλα κόμματα να πάρουν επίσημα θέση στην πρόταση του Πρωθυπουργού και να πουν τι θα κάνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...