432
Η Μάγδα Φύσσα μόλις έχει αντικρύσει τον δολοφόνο του γιου της | Intimenews

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρυσε τον Ρουπακιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 11:54
Η Μάγδα Φύσσα μόλις έχει αντικρύσει τον δολοφόνο του γιου της
|Intimenews

Κατέρρευσε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα όταν αντίκρυσε τον Ρουπακιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 11:54

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα, όταν ήρθε ξανά αντιμέτωπη με τον δολοφόνο του γιου της, την Πέμπτη, στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα υπέστη σοκ όταν οι αστυνομικοί πέρασαν από κοντά της τον Γιώργο Ρουπακιά, για να τον οδηγήσουν στο εδώλιο. Είναι ένας από τους 14 κατηγορούμενους (σε σύνολο 18) για τη δολοφονία του Παύλου, που βρέθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο, καθώς επιτέλους σήμερα, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες τους.

Η μητέρα του 34χρονου δολοφονημένου μουσικού, έπειτα από δεκάδες συνεδριάσεις που ο Ρουπακιάς ήταν απών από τη διαδικασία, τον είδε ξανά δίπλα της, μην μπορώντας να ηρεμήσει και να κρατήσει τα δάκρυα της.

Ηταν τόση η φόρτισή της που κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κλαίγοντας. Φανερά ταραγμένη με τη βοήθεια κοντινών της προσώπων βγήκε για λίγο από την αίθουσα, αφού είπε στην πρόεδρο, που την ρώτησε αν είναι εντάξει, ότι δεν χρειάζεται να διακόψει τη διαδικασία.

Ο Ρουπακιάς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και περίπου τρία χρόνια και οδηγήθηκε στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν κατ’ αλφαβητική σειρά με τον δράστη της δολοφονίας να είναι δέκατος στη λίστα.

Απόντες, κατά την πάγια τακτική τους, από τη διαδικασία, είναι οι κατηγορούμενοι ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος,  ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η διαδικασία συνεχίζεται με σχολιασμό των συνηγόρων των κατηγορουμένων επί των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης και είναι άγνωστο αν τελικά θα ξεκινήσουν την Πέμπτη οι απολογίες, όπως έχει προγραμματιστεί.

Η Μάγδα Φύσσα,, φανερά ταραγμένη, στο δικαστήριο
Πρώτος απολογείται ο Ιωάννης Αγγος

Πρώτος έχει κληθεί να απολογηθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ιωάννης Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα.

Πρόκειται για το άτομο που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα στην καφετέρια Κοράλλι τη νύχτα της δολοφονίας και ειδοποίησε τηλεφωνικά τοπικά στελέχη της ΧΑ, τα οποία προσήλθαν οργανωμένα με πομπή μηχανών και αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ρουπακιάς, που μαχαίρωσε τον Φύσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Αγγος, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερό του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Εννέα λεπτά από το τηλεφώνημα του Αγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας. Είκοσι λεπτά αργότερα, με την έγκριση του Λαγού, συγκροτήθηκε η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...