313
Παλαιότερο στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής | Intimenews

Επιτέλους ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 08:49
Παλαιότερο στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
|Intimenews

Επιτέλους ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 08:49

Σε νέο κύκλο μπαίνει από σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορούμενων, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξή της.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013, που σηματοδότησε την απόφαση της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να διερευνήσει συνολικά και σε βάθος εγληματικές ενέργειες μελών και στελεχών της ΧΑ.

Οι απολογίες των εμπλεκόμενων θα γίνουν με αλφαβητική σειρά. Πρώτος έχει κληθεί να απολογηθεί ο Ιωάννης Αγγος, μέλος της Ασφάλειας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Πρόκειται για το άτομο που εντόπισε τον Φύσσα στην καφετέρια  Κοράλλι τη νύχτα της δολοφονίας και ειδοποίησε τηλεφωνικά τοπικά στελέχη της ΧΑ, τα οποία προσήλθαν οργανωμένα με πομπή μηχανών και αυτοκινήτων. Ανάμεσά τους ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο Αγγος, ειδοποίησε τον ιεραρχικά ανώτερό του Ιωάννη Καζαντζόγλου και αυτός με τη σειρά του τον υπεύθυνο της τοπικής, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ειδοποίησε τον βουλευτή Ιωάννη Λαγό. Εννέα λεπτά από το τηλεφώνημα του Αγγου, σύμφωνα με τα στοιχεία από την ανάλυση των τηλεφωνημάτων που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα τα μέλη της οργάνωσης να μεταβούν στα γραφεία της Νίκαιας. Είκοσι λεπτά αργότερα, με την έγκριση του Λαγού, συγκροτήθηκε η ομάδα που καταδίωξε τον μουσικό και τους φίλους του.

Δέκατος στη λίστα όσων απολογηθούν είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου, κατηγορούμενος είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Αφού απολογηθούν όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα, στη συνέχεια το δικαστήριο θα περάσει στις απολογίες όσων εμπλέκονται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του αιγύπτιου αλλιεργάτη αλλά και μελών του ΠΑΜΕ.

Με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, θα απολογηθούν 18 πολιτικά στελέχη της ΧΑ, που είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012 με το ψηφοδέλτιό της, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...