196
|

Κακουργηματικές διώξεις σε 48 άτομα για τους ψεύτικους εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 12:18

Κακουργηματικές διώξεις σε 48 άτομα για τους ψεύτικους εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 12:18

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά 48 ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού (εδώ) από το Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, προέβη η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Καρδίτσας –κατόπιν εντολής, τον περασμένο Σεπτέμβριο του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου– απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα κατά 48 εμπλεκόμενων στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Κεντρικό ρόλο στην έκδοση των πιστοποιητικών είχε 44χρονη διοικητική υπάλληλος που φέρεται να χρησιμοποιούσε κωδικούς νοσηλεύτριας στο Κέντρο Υγείας.

Χαρακτηριστικό ότι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά εμφανίζονταν να έχουν γίνει περίπου 40.000 εμβολιασμοί, όταν οι κάτοικοι της περιοχής δεν ξεπερνούν τους 6.000.

Τα κακουργήματα αφορούν 4-5 εκ των εμπλεκομένων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (εδώ), ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροληψία.

Το πλημμελήματα αφορούν αδικήματα όπως η δωροδοκία, η συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδής βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...