516
|

Εμβολιασμοί-«μαϊμού»: 40.000 εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας όπου ζουν 6.000 άνθρωποι!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 22:46

Εμβολιασμοί-«μαϊμού»: 40.000 εμβολιασμοί στον Παλαμά Καρδίτσας όπου ζουν 6.000 άνθρωποι!

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2021, 22:46

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και εφόσον επιβεβαιωθούν, περιγράφουν μια επιχείρηση έκδοσης αμέτρητων ψεύτικων πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά της Covid-19, μέσα από ένα κύκλωμα με έδρα στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, αλλά πλοκάμια ως τη βόρεια Ελλάδα· ενα κύκλωμα που έρχεται να βάλει μια βόμβα αξιοπιστίας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, το οποίο ήδη έχει υπονομευτεί από την περιορισμένη ανταπόκριση των πολιτών, αλλά και συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, όπως για παράδειγμα είναι οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί.

Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν τα τελευταία 24ωρα ευρεία έρευνα για την υπόθεση στο ΚΥ Παλαμά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η φερόμενη ως δράστις διοικητική υπάλληλος φέρεται να είχε τουλάχιστον μια συνεργό νοσηλεύτρια, από την οποία είχε πάρει τους κωδικούς με τους οποίους προέβαινε στην επιβεβαίωση των εικονικών εμβολιασμών.

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής, στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας εμφανίζονται να έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί, ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τους 6.000!

Από τα επιπλέον εμβόλια, τα περισσότερα φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη βόρεια Ελλάδα και την περιοχή καταγωγής της συγκεκριμένης διοικητικής υπαλλήλου. Οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μόνο τον Αύγουστο φαίνεται ότι τουλάχιστον 47 άτομα έχουν εμβολιαστεί εικονικά, αλλά εικάζεται ότι ο αριθμός των πλαστών πιστοποιητικών είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη και τους προηγούμενους μήνες.

Οι δικαστικές αρχές έχουν διαπιστώσει από τους κωδικούς την ταυτότητα του χρήστη, που φαίνεται να οδηγεί σε συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία θα δώσει εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Πάντως, αρμόδιοι εξηγούν ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, επειδή έκανε το εμβόλιο της Pfizer, προτιμήθηκε από πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής παρ’ ότι δεν υπάγονταν γεωγραφικά σε αυτό. Ετσι εξηγούνται, εν μέρει, οι αυξημένοι αριθμοί εμβολιασθέντων.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορονοϊού. Ετσι θα μπορεί να γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενες αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων. Αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι –τουλάχιστον 47– εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα, προκύπτει οικονομική συναλλαγή, ενώ θα ερευνηθεί αν υπάρχει ευρύτερο κύκλωμα. Υπό αυτό το πρίσμα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.

Ωστόσο, άφαντη παραμένει η υπάλληλος που φέρεται να έχει κάνει τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες, όταν οι εμβολιασμοί 24ώρου έκλεισαν, αλλά περίσσευαν δύο εμβόλια, στοιχείο που φαίνεται να πρόδωσε την ύπαρξη μιας επιχείρησης εικονικών εμβολιασμών. Ετσι ξεκίνησε η διαδικασία, ειδοποιήθηκε η διοίκηση του ΚΥ και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και έγινε η ΕΔΕ.

Τη Δευτέρα ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει στον εισαγγελέα Καρδίτσας τα πρώτα στοιχεία. Σημειώνεται όμως ότι θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούν γνωρίζοντας ότι μπορούν να μολύνουν με τον ιό, κάτι που έχει ζητήσει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε νέο, πιο αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών. «Ερχεται ειδικός νόμος για μαϊμού εμβολιασμούς» τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Ωστόσο, ακόμα και αν έρθει ο νόμος, δεν ισχύει για τα αδικήματα που φαίνεται ότι διαπράχθηκαν στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...