376
Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου σε συνεδρίαση της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής τον περασμένο Απρίλιο | INTIMENEWS

Και η Φώφη θέλει για ΠτΔ τον Γιώργο Παπανδρέου (ίσως και τον Σημίτη ή τον Βενιζέλο)

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:31
Η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου σε συνεδρίαση της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής τον περασμένο Απρίλιο
|INTIMENEWS

Και η Φώφη θέλει για ΠτΔ τον Γιώργο Παπανδρέου (ίσως και τον Σημίτη ή τον Βενιζέλο)

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2019, 17:31

Η πολιτική είναι timing. Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε τη δεκαετία με κατάρες που μας έβαλε στα μνημόνια και ίσως την κλείσει με μια περίοπτη θέση στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

Διότι λίγες μόλις ημέρες αφότου κυκλοφόρησαν τα σενάρια που (εδώ) θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να μελετά το ενδεχόμενο να προτείνει τον πρώην Πρωθυπουργό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας –μολονότι επισήμως από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο νυν ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος υπήρξε εξαίρετος στον ρόλο του– εμφανίστηκε και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά να υποστηρίζει μια πιθανή υποψηφιότητα του ΓΑΠ!

Βέβαια, κυρία Γεννηματά δεν βγήκε απροκάλυπτα μπροστά υπέρ του κ. Παπανδρέου, όλο αυτό «ντύθηκε» με μια παραφιλολογία περί γυναίκας ΠτΔ, Κεντροαριστεράς κλπ. Αλλωστε η ίδια συμπεριέλαβε στους ιδανικούς για την Προεδρία και τον προκάτοχο του ΓΑΠ, τον 83χρονη σήμερα Κώστα Σημίτη, αλλά και τον διάδοχό του, τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Σε κάθε περίπτωση η δήλωσή της έγινε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, άρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήθελε να δώσει ένα στίγμα.

Σύμφωνα λοιπόν με το τηλεγράφημα, απαντώντας λοιπόν σε «σχετική» ερώτηση η κυρία Γεννηματά χαιρέτησε θερμά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στη Φινλανδία από μία νέα γυναίκα και έδωσε αφορμή για σχόλια σχετικά με το αν θα μπορούσε η ίδια να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Είμαι πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ. Έχω όμως πει πολλές φορές ότι υπάρχει η ανάγκη συναίνεσης στο πρόσωπο του ΠτΔ και για αυτό πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. Και οι τρεις πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου πληρούν τις προϋποθέσεις γι αυτή την θέση γιατί έβαλαν πλάτη στα δύσκολα για τη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρώτη η πλευρά της κυρίας Γεννηματά είχε ανακινήσει το θέμα της ονοματολογίας για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας εν όψει της λήξης της θητείας του κ. Παυλόπουλου τον Μάρτιο του 2020. Ηταν τον περασμένο Οκτώβριο όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε επισκεφτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του τελευταίου για την ψήφο των αποδήμων. Τότε από την κυρία Γεννηματά είχε διαρρεύσει διάλογος των δύο τους για τον υποψήφιο της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη θέση του ΠτΔ (εδώ), με τον Πρωθυπουργό να παραπέμπει για σχετικές αποφάσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. Που έφτασαν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...