293
Ενα ελικόπτερο ρίχνει νερό σε δασική έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες | REUTERS/Vincent West

Ισπανία: Ο καύσωνας έφερε πυρκαγιές – Καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 21:50
Ενα ελικόπτερο ρίχνει νερό σε δασική έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες
|REUTERS/Vincent West

Ισπανία: Ο καύσωνας έφερε πυρκαγιές – Καίγονται χιλιάδες στρέμματα δάσους

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 21:50

Πολλές περιοχές -κυρίως στον νότο- έχουν παραδοθεί στις φλόγες στην Ισπανία, λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν, ενώ περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από μεγάλο πάρκο, εν μέσω του ακραίου καιρικού φαινομένου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Ισπανία τα τελευταία χρόνια.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες / REUTERS/Albert Gea

Η φωτιά, ενισχυμένη και από τους ανέμους που άλλαζαν συνεχώς κατευθύνσεις, έχει κάψει περίπου 90.000 στρέμματα στη Σιέρα δε λα Κουλέμπρα, στην περιφέρεια της Καστίλης. Διακόσιοι  κάτοικοι αυτής της ορεινής ζώνης, κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς.

Αλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε δίπλα σε μεγάλο πάρκο κοντά στο Τολέδο και οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του χώρου, απομακρύνοντας 2.500 επισκέπτες, 700 εργαζομένους, 200 πτηνά και 55 άλογα.  «Η διεύθυνση του πάρκου αποφάσισε να εκκενώσει τον χώρο και να ματαιώσει τη βραδινή παράσταση, για λόγους ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στη βορειοανατολική Ισπανία εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε άλλες πυρκαγιές στην Καταλονία. Μία από αυτές, κοντά στο Μπαλντομάρ, στην επαρχία της Λέριδα, έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δάσους. Στη γειτονική Αραγονία, τουλάχιστον 12.000 στρέμματα κάηκαν κοντά στην κοινότητα Νονάσπε.

Ενα πυροσβεστικό αεροσκάφος ρίχνει νερό σχεδόν πάνω από τα σπίτια που κινδυνεύουν να καούν / REUTERS/Albert Gea

Στην ομιλία του σε ένα συνέδριο για την παγκόσμια ημέρα αντιμετώπισης της ξηρασίας και της ερημοποίησης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ έπλεξε το εγκώμιο των πυροσβεστών που «διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...