237
Ο Μπόρις Τζόνσον με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο προεδρικό μέγαρο, στο Κίεβο | Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Μπόρις Τζόνσον: «Βολοντίμιρ, είναι ωραία που βρίσκομαι ξανά στο Κίεβο»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 20:14
Ο Μπόρις Τζόνσον με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο προεδρικό μέγαρο, στο Κίεβο
|Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Μπόρις Τζόνσον: «Βολοντίμιρ, είναι ωραία που βρίσκομαι ξανά στο Κίεβο»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 20:14

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, στο δεύτερο ταξίδι του βρετανού πρωθυπουργού στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά τη ρωσική εισβολή.

Ο Τζόνσον, ο οποίος στηρίζει ένθερμα τον Ζελένσκι, ανάρτησε μια φωτογραφία του ίδιου με τον ουκρανό πρόεδρο στο Twitter γράφοντας: «Κύριε πρόεδρε, Βολοντίμιρ, είναι ωραίο που βρίσκομαι ξανά στο Κίεβο».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς τον «σπουδαίο φίλο».

«Πολλές ημέρες αυτού του πολέμου έδειξαν ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία είναι ακλόνητη και αποφασιστική. Χαίρομαι που βλέπω τον σπουδαίο φίλο της χώρας μας, Μπόρις Τζόνσον, ξανά στο Κίεβο», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η συνάντηση γίνεται κάτω από συνθήκες μυστικότητας, λόγω ανησυχίας για την ασφάλεια και των δύο ανδρών και είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση υποστήριξης του βρετανού πρωθυπουργού προς τον Ζελένσκι από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Εγινε, πάντως, γνωστό, ότι ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρότεινε την έναρξη ενός μεγάλου προγράμματος εκπαίδευσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων – με δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 10.000 στρατιωτών κάθε 120 ημέρες. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις προμήθειες οπλικών συστημάτων και την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας, καθώς και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως έγινε γνωστό από την ουκρανική προεδρία μετά τη συνάντησή τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...