287
Η στιγμή της πρόσκρουσης των αντιπλοϊκών πυραύλων στο ρωσικό πλοίο | .

Οι Ουκρανοί λένε ότι έπληξαν ρωσικό ρυμουλκό στο Φιδονήσι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 19:09
Η στιγμή της πρόσκρουσης των αντιπλοϊκών πυραύλων στο ρωσικό πλοίο
|.

Οι Ουκρανοί λένε ότι έπληξαν ρωσικό ρυμουλκό στο Φιδονήσι

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2022, 19:09

Είναι η σημαντική πολεμική είδηση της Παρασκευής 17 Ιουνίου: οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι χτύπησαν ένα ρωσικό ρυμουλκό πλοίο που μετέφερε αντιαεροπορικό σύστημα στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας.

Το ρυμουλκό «Βασίλι Μπεκ» επλήγη από τουλάχιστον δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, και το περιστατικό κατεγράφη από drone. Εικάζεται ότι υπάρχουν πολλά θύματα και αγνοούμενοι. Αυτές οι πληροφορίες μεταδόθηκαν από διεθνή Μέσα.

Το «Βασίλι Μπεκ» είναι το δεύτερο πλοίο που κατάφεραν να βυθίσουν οι Ουκρανοί, αφού προηγήθηκε η γνωστή βύθιση του καταδρομικού «Μασκβά», την οποία το Κίεβο πανηγύρισε δεόντως, τυπώνοντας και αναμνηστικά γραμματόσημα.


Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του Ζελένσκι παρέλαβαν νέα οπλικά συστήματα για την παράκτια άμυνα της Ουκρανίας, δηλαδή για την προστασία της Οδησσού. Εκτιμάται ότι η βύθιση του ρυμουλκού θα χρησιμοποιηθεί από τις ουκρανικές αρχές σαν επιχείρημα για την αποστολή περισσότερης Δυτικής βοήθειας σε πολεμικό υλικό.

Ο Ολίμπιο Γκουίντο σχολίασε στην Corriere della Sera ότι η ικανότητα αντίστασης των Ουκρανών έχει αποτρέψει την απόβαση ρωσικών στρατευμάτων στην Οδησσό. Στα σόσιαλ μίντια κυκλοφόρησαν διάφορα βίντεο με το τελευταίο περιστατικό στο Φιδονήσι.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...