270
Η Ζανγκ Τζινγκ, η οποία προβάλλεται από το καθεστώς του Πεκίνου σαν πρότυπο σύγχρονης Κινέζας | .

«Ηρωίδα» έγινε στην Κίνα η διερμηνέας της Αλάσκας!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 18:16
Η Ζανγκ Τζινγκ, η οποία προβάλλεται από το καθεστώς του Πεκίνου σαν πρότυπο σύγχρονης Κινέζας
|.

«Ηρωίδα» έγινε στην Κίνα η διερμηνέας της Αλάσκας!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 18:16

Αν και οι ηρωικές εποχές (των φανταστικών κατατροπώσεων, τόσο των Σοβιετικών όσο και των Αμερικανών) έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί για τον «κόκκινο δράκο» που έμαθε να κάνει σίγουρες μπίζνες και όχι κατά φαντασίαν πόλεμο, η Κίνα απέκτησε μία καινούργια «ηρωίδα» και πρέπει να σκεφτεί τι θα την κάνει – διότι νέοι «ερυθροφρουροί» είναι αχρείαστοι στο ΚΚΚ.

Την λένε Ζανγκ Τζινγκ και είναι η μεταφράστρια που την περασμένη εβδομάδα έκανε τη διερμηνεία στις σινοαμερικανικές διπλωματικές καντρίλιες της Αλάσκας (Ανκορέιτζ, 18 Μαρτίου). Η Τζινγκ ήταν το θερμότερο πλάσμα που μπορούσε κάποιος να βρει μέσα στην ψυχρή αίθουσα της παγωμένης πόλης της χιονοσκέπαστης αμερικανικής Πολιτείας.

Η Corriere della Sera αλλά και η South China Morning Post μεταφέρουν την είδηση της εξαιρετικής δημοφιλίας που απέκτησε η όμορφη μεταφράστρια ύστερα από τους ύμνους των κινεζικών εφημερίδων προς το πρόσωπό της.

Πλέον στο κινεζικό Διαδίκτυο αναπαράγονται τα κομπλιμέντα του είδους «η ομορφότερη διερμηνέας της Κίνας», «η βασική μας μεταφράστρια» και τα συναφή, ενώ βίντεο με φωτογραφίες της κατέγραψαν δεκάδες εκατομμύρια προβολές και στην πλατφόρμα Weibo.

Οι Ιταλοί μεταφέρουν και ένα παρασκήνιο από το μίτινγκ της Αλάσκας. Ενας από την κινεζική αντιπροσωπεία μιλούσε επί ένα δεκαπεντάλεπτο, γράφουν, είπε δυο χιλιάδες λέξεις απνευστί ο άνθρωπος, σε γλώσσα περίτεχνη κιόλας, και η Τζινγκ κατάφερε να τα βγάλει πέρα.

Τότε ο Κινέζος είπε: «Σταματώ για να διευκολύνω τη μεταφράστρια, που κάνει δύσκολη δουλειά». Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Αντονι Μπλίνκεν, πετάχτηκε για την αντιφώνηση με την καλή ατάκα: «Αξίζει να της κάνετε αύξηση μισθού».

Στα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ οι τίτλοι για το χατίρι της Τζινγκ ήταν: «Η νέα κομψή φωνή του έθνους» και «Φανέρωσε τη δύναμη όλων των γυναικών της Κίνας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...