234
Το αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ» σε λιμάνι του Βιετνάμ στις αρχές Μαρτίου | Reuters

ΗΠΑ: Ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στο αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ»

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 18:16
Το αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ» σε λιμάνι του Βιετνάμ στις αρχές Μαρτίου
|Reuters

ΗΠΑ: Ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό στο αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ»

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 18:16

Ενας ναύτης είναι ο πρώτος νεκρός από κορονοϊό μεταξών των μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Ρούζβελτ».

Ο ναύτης, που είχε εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη νήσο Γκουάμ την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε τη Δευτέρα, από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα εκατοντάδες μέλη του πληρώματος που νοσούν από Covid-19 στάθηκαν αιτία για το σκάνδαλο που ξέσπασε στην πολιτική ηγεσία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο Μπρετ Κρόζιερ απομακρύνθηκε από κυβερνήτης του όταν διέρρευσε στον Τύπο επιστολή που είχε στείλει σε πολλούς αποδέκτες στο Ναυτικό για τα κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους 5.000 περίπου επιβαίνοντες. Ο Κρόζιερ έκανε έκκληση προς τους ανωτέρους του να βοηθήσουν το πλήρωμα για να μην πεθάνουν ναύτες, «σαν να βρίσκονταν σε πόλεμο». Ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό όταν έφυγε από το αεροπλανοφόρο.

Ο πρώην πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου, Μπρετ Κρόζιερ

Στη συνέχεια, παραιτήθηκε ο υπηρεσιακός υφυπουργός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, στην οποία καταφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Κρόζιερ, και ενώ οι ναύτες και αξιωματικοί τον θεωρούν «ήρωα» γιατί προσπάθησε να τους προστατεύσει.

Πριν δύο ημέρες, είχαν βρεθεί 550 μέλη του πληρώματος θετικά στον κορονοϊό, ανάμεσά τους και ο Κρόζιερ. Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ναυτική βάση της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...