1058
Κανείς δεν βρέθηκε να προλάβει την ανηλικη από το να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή της στις ράγες του Ηλεκτρικού | φωτ. αρχείου

Ηξεραν για την αποπλάνηση της 14χρονης, ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. – ανοίγουν τώρα τα στόματα στο Μοσχάτο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 15:33
Κανείς δεν βρέθηκε να προλάβει την ανηλικη από το να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή της στις ράγες του Ηλεκτρικού
|φωτ. αρχείου

Ηξεραν για την αποπλάνηση της 14χρονης, ενήμερη η ΕΛ.ΑΣ. – ανοίγουν τώρα τα στόματα στο Μοσχάτο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 15:33

Η αυτοκτονία της 14χρονης στο Μοσχάτο έφερε κατακραυγή για τη δράση του 43χρονου με τον οποίο διατηρούσε σεξουαλική σχέση το κορίτσι.  Οπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος είχε αποπλανήσει και παλαιότερα ένα άλλο κορίτσι επίσης 14 ετών.

Αυτό όμως που συγκλονίζει, είναι η αποκάλυψη ότι για τη σχέση του με την ανήλικη αυτόχειρα είχε υπάρξει συγκεκριμένη καταγγελία.

Ηταν 9 Μαΐου όταν πολίτης κατέθεσε στη Γραμμή SOS του «Χαμόγελου του Παιδιού» τις υποψίες του για τις  σεξουαλικές σχέσεις του άνδρα με την 14χρονη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου», ο εν λόγω πολίτης είχε δει το κορίτσι να συχνάζει στο κατάστημα που διατηρούσε ο 43χρονος στο Μοσχάτο (ψιλικατζίδικο), αλλά και να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του.

Στην ίδια καταγγελία ανέφερε επίσης ότι οι δυο τους αντάλλασσαν δημόσια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία μαρτυρούσαν  τη σχέση τους.

«Πήγαινα στο μαγαζί και έβλεπα τον κατηγορούμενο να είναι πολύ συχνά μόνος με το κορίτσι και να έχουν πολύ φιλική συμπεριφορά μεταξύ τους. Αυτό με προβλημάτισε και έτσι στις 9 Μαΐου αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν σε έναν πολύ γνωστό οργανισμό για την προστασία του παιδιού. Όμως από εκεί μου είπαν ότι η καταγγελία πρέπει να γίνει επώνυμα, ώστε να διαβίβαστει στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, αλλά απέφυγα να το κάνω γιατί δεν ήθελα να μπλέξω», είπε στο star.gr  ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία.

Αμεσα τότε το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε σχετικά τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ έφερε σε επαφή τον καταγγέλλοντα πολίτη με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η καταγγελία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη στην Γραμμή SOS 1056 για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της στο Μοσχάτο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 9/5/2019 δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης από ενήλικο άτομο, 40 περίπου ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο ενήλικο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επίσης, σύμφωνα με την αναφορά η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου ατόμου από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης μας ενημέρωσε για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέση εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησης της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Αμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε για την αναφορά την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνηση του περιεχομένου της.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της ανήλικης. Επίσης, οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν κατόπιν καταγγελίας της οικογένειας της μικρής, ο 43χρονος δήλωσε ότι γνώρισε το κορίτσι πριν από τρεις μήνες στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε στην περιοχή του Μοσχάτου.

Ηταν μία από τις φίλες και συμμαθήτριες της κόρης του που πήγαιναν σχεδόν καθημερινά στο ψιλικατζίδικο.

Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη της και κατάφερε να την αποπλανήσει.

«Είχαν ακουστεί και στο παρελθόν κάποια πράγματα γι’ αυτόν. Ότι είχε και παλιά σχέση με ανήλικο κορίτσι. Εγώ στο μαγαζί του έβλεπα συνεχώς μικρά κοριτσάκια, φίλες της κόρης του», δήλωσε στο star.gr ένας από τους γείτονές του.

Αλλη αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το άγριο επεισόδιο που είχε προ ημερών ο πατριός της 14χρονης με τον 43χρονο.

«Ακουσα φασαρία και βγήκα έξω. Είδα τον πατέρα και τον αδελφό της μικρής έξω από το μαγαζί και μέσα εκείνη και τον 43χρονο. Φωνάζανε γιατί η κοπέλα τους είχε πει ότι θα πάει στην πλατεία, αλλά προφανώς την παρακολούθησαν και την βρήκαν στο ψιλικατζίδικο. Το κορίτσι βγήκε έξω, έγινε μια συμπλοκή και ο 43χρονος κλειδώθηκε μέσα στο κατάστημα. Η κοπελίτσα γύρισε, πήδηξε το σπασμένο τζάμι και μπήκε στο κατάστημα για να είναι μαζί του και μάλωσε με τους δικούς της».

Το κορίτσι έφυγε με δάκρυα στα μάτια, στο μαγαζί έφθασε η αστυνομία και η μητέρα της μικρής. Λίγα λεπτά αργότερα ο 43χρονος συνελήφθη.

Το βράδυ στο κατάστημα εμφανίστηκε η σύζυγός του, η οποία φαινόταν σοκαρισμένη από όσα είχαν προηγηθεί. Οπως είπε η αυτόπτης μάρτυρας, η 14χρονη ήταν συμμαθήτρια και φίλη της κόρης του συλληφθέντος.

Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η διαπίστωση ότι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είχε αποπλανήσει πριν από περίπου 1,5 χρόνο άλλη ανήλικη, επίσης  14 ετών.

Στο κινητό του μάλιστα βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν στις γυμνές φωτογραφίες απεικονίζονται τα θύματά του.

Κατά τα άλλα στο λογαριασμό του στο Facebook εμφανιζόταν να έχει ευαισθησίες για τη σχέση γονέα – παιδιού, κάνοντας σχετικές αναρτήσεις (δείτε τις κάτω) , ενώ έδινε μάλιστα και τις απαραίτητες συμβουλές!

Μετά το επεισόδιο στο κατάστημα του Μοσχάτου, ο 43χρονος συνελήφθη. Περίπου ένα 24ωρο μετά, η 14χρονη -απογοητευμένη από την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα- πήγε στον τοπικό σταθμό του ΗΣΑΠ και με το που είδε να φθάνει ο συρμός έπεσε στις ράγες. Ηταν λίγο πριν τις 15.00.

Πίσω της είχε αφήσει μία επιστολή στην οποία μιλούσε για τον εραστή της και τα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον. Η εξάρτησή της, κάτι παραπάνω από εμφανής:

«Δημήτρη μου, ό,τι έγινε, έγινε πολύ βιαστικά. Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ δεν θα σταματήσω να κλαίω, θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Δημήτρη μου, πονάω, δεν αντέχω άλλο και δε μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες. Είσαι σημαντικός για μένα. Θέλουν να μας χωρίσουν….».