251
|

Η… «τραμπάλα» του άνω διαζώματος στο ΟΑΚΑ εγείρει ζήτημα στατικότητας [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 16:17

Η… «τραμπάλα» του άνω διαζώματος στο ΟΑΚΑ εγείρει ζήτημα στατικότητας [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 16:17

Η εικόνα των τσιμεντένιων μπλοκ στο άνω διάζωμα των κερκίδων του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας να πήγαινουν πέρα – δώθε στο ρυθμό των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου προκαλεί σοκ.

Το σχετικό βίντεο (δείτε το κάτω) τραβήχτηκε την περασμένη Τρίτη 23 Οκτωβρίου όταν η ΑΕΚ φιλοξένησε την πρωταθλήτρια Γερμανίας στην αναμέτρηση για τον 5ο Ομιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (σκόρ 0-2 υπέρ των Βαυαρών).

Bayern München in Athen#SK72

Geplaatst door Ultrachaos- Chaotisch und Wild op Woensdag 24 oktober 2018

Η θέα και μόνο της απίστευτης ταλάντωσης από το ρυθμικό χοροπηδητό των φίλων της γερμανικής ομάδας προκάλεσε την εύλογη ανησυχία του απεσταλμένου της UEFA στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα.

Η  Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έθεσε ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια του Σταδίου προς τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, η οποία με τη σειρά της απέστειλε έγγραφο προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας να γίνει έλεγχος στατικότητας.

Σε συνέχεια του αιτήματος, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έδωσε εντολή στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες και να απαντήσει αρμοδίως, ενώ υπήρξε και σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγές του υφυπουργού Αθλητισμού σημείωναν πάντως, το γεγονός ότι ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι το Στάδιο έχει άδεια σε ισχύ. Η γνωμοδοτική Επιτροπή χορήγησε άδεια λειτουργίας Ολυμπιακής Εγκατάστασης στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά το 2005 και το 2012 έγινε αποδοχή της γνωμοδότησης. Έκτοτε, το ΟΑΚΑ παίρνει άδεια με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ).

Σημειώνεται ότι τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν το Ολυμπιακό Στάδιο χρησιμοποιείται για τους επίσημους αγώνες της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού καθώς και της Εθνικής Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News