272
Η ανακοίνωση της συμφωνίας αποτελεί την κατάληξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από την Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου |

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη και επίσημα η IBG (Eπενδυτική Τράπεζα Ελλάδος)

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 13:35
Η ανακοίνωση της συμφωνίας αποτελεί την κατάληξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από την Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου
|

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη και επίσημα η IBG (Eπενδυτική Τράπεζα Ελλάδος)

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2018, 13:35

Στην εταιρεία Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, πέρασε το 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG), όπως ανακοίνωσε η ΕΥ, σύμβουλος πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Στην Ireon Investments Ltd. περνούν και η CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ, καθώς και η Laiki Factors & Forfeiters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥ, υπεγράφη συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Ireon Investments Ltd., συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, και του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, κ. Κλεόβουλου Αλεξάνδρου, για την πώληση του 97,08% των μετοχών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, του 94,52% των μετοχών της CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και του 100% των μετοχών της Laiki Factors & Forfeiters.

Νομικός σύμβουλος για την πλευρά του Ειδικού Εκκαθαριστή ήταν η «Πλατής – Αναστασιάδης & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», μέλος του Δικτύου EY Law, ενώ για την πλευρά της Ireon Investments Ltd. η «Ποταμίτης – Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία».

Η ανακοίνωση της συμφωνίας αποτελεί την κατάληξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από την Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου, στην οποία είχαν περάσει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, καθώς και οι θυγατρικές της στην Ελλάδα (CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors) στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Στην Ελλάδα το σύνολο των εργασιών της Λαϊκής μεταφέρθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, με εξαίρεση την  IBG και τις θυγατρικές της.

Στον διαγωνισμό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει συνολικά 13 επενδυτικά σχήματα ανάμεσά τους και ο Ομιλος Βαρδινογιάννη, η δεσμευτική προσφορά του οποίου έγινε τελικά δεκτή από την Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου.

Η νέες κινήσεις Βαρδινογιάννη έρχονται σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την απόκτηση του 50% συν δύο μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από τη Motor Oil (Hellas), μέσω της 100% κυπριακής θυγατρικής της Seilla Enterprises Limited.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...